En Sıcak Konular

Tansel Çölaşan oy istedi!

9 Mart 2011 12:32 tsi
Öğrencilere gösterilere devam etmeleri çağrısında bulunan Tansel Çölaşan, katılımcılardan oy istedi...

Çölaşan, gençlerden 'sessiz duran halka da öncülük yapmalarını, onlara her şeyi istemeyi ve direnmeyi öğretmelerini' istedi.

Çölaşan, ADD Trabzon Şubesi Gençlik Kolları tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik olarak dışa bağımlı hale getirildiğini, Cumhuriyetin kazanımı tüm yatırımların satıldığını savundu. Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin çoğunun bugün fiilen yürürlükte olmadığını ileri süren Çölaşan, Türkiye'ninİranyapılmaya çalışıldığını iddia etti. Bu anlamda 12 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Çölaşan, Türkiye'nin 'başındaki bu beladan kurtulması' gerektiğini söyledi.

Çölaşan, konuşmasının sonunda öğrenci eylemlerine ilişkin bir soru üzerine gençlerden gösterilere devam etmelerini istedi. Çölaşan, şöyle konuştu: "Öğrenciler şunu bilsin, öğrenci en aktif kesimdir. Ve de henüz aile kurmadığı için, henüz çoluğu çocuğu okulda olmadığı için, işinden atılma korkusu olmadığı için en özgür yapıdır. Dolayısıyla üniversiteler işin aslında nirengi noktasıdır. Ve ben gençlere güveniyorum. Gençler öncülük yapmalıdır. Çünkü onlar da harçtan başlayarak gelecekleri yok. Çıkacaklar ailesinin parası varsa mastır, olmadı tekrar doktora, oraya gidiyor buraya gidiyor ama işe giremiyor."

İş için istihdam, fabrika ve başka şeylerin lazım olduğunu anlatan Çölaşan, "Onun için bu olaydan gelecekte en çok sıkıntı çekecek sizlersiniz. Bu işe de en fazla sizlerin emek sarf etmesi gerekiyor. Yapıyorsunuz, sizi durdurmak istiyorlar. Üstünüze gaz sıkıyorlar ama gaz sıkmalara bakmayın devam edin. Kesinlikle." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin Cumhuriyetin 12 Haziran seçimlerinde gerçek sahiplerine kalmasında çok önemli bir rol üstleneceklerini, üstlendiklerini dile getiren Çölaşan, sözlerine şöyle devam etti: "Lütfen bu görevin bilincinde olun. Hep beraber olalım. Bizleri de, sizin dışınızda kalanları da baskılayın ve bizlerin de katılmamızı, biz katılıyoruz örgüt olarak ama tüm halkı, sessiz duran halka da öncülük yapın. Onlara her şeyi istemeyi ve direnmeyi öğretin. Öncü olun arkadaşlar."

"OYLARINIZI BİRLEŞTİRİN"

Katılımcılardan seçimlerde oylarını bir partide toplamalarını isteyen Çölaşan, ulusal olduğunu söyleyen siyasi partileri de bir yerde toplanmaya çağırdı.

"Seçimlerde oyunuzu partiye vermiyorsunuz" diyen Çölaşan, şöyle konuştu: "Demokrasiye mi veriyorsunuz, değil mi. Ha demokrasiyi geçebilmek için önünüzde mevcut ulusal, yani gündemi değişik, bu ülkenin rejimini bir din devletine kaydıracak, cemaatleştirecek ve bir diktatörlüğe götürecek rejimden yana değil; demokrasiden yana olan partilere ama iktidara gelme şansı olan partilere verin. Oylarınızı asla bölmeyin. Bir yerde toplayın ve siyasi partileri de bu birliği yapmaya mutlaka çağırın. Bu gücü siyasi partiler duymak zorunda. Ulusal olduğunu söyleyen her siyasi parti duymak zorunda. Onlar beceremiyorsa siz becerin, oyunuzu bölmeyin ve iktidar sağlayın."

'Demokrat olan bu ulusalcı partilerin de gerçeği gördüklerini' kaydeden Çölaşan, bu partilerin bir yerde toplanamamasının sebebini ise 'partinin içerisinde bir bozuk kurttan kaynaklandığını' söyledi. Çölaşan, şöyle konuştu: "Bir şeyleri böyle siyaset diye bıraka bıraka birilerini nereye götürdüğünü de gördüler. Biz halk olarak nasıl ders aldıksa o siyasi partiler de ders aldılar, ama siyasi partinin içerisinde bir bozuk kurt var. O kurt hala 'o bana gelsin' diyor. Öteki de 'ben ona değil, ben de ayrı giderim' diyor. O siyasi partilerin bölünmüşlüğüne de siz artık yeter deyin."

cihan



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs