En Sıcak Konular

Kar yağışı ne kadar devam edecek?

9 Mart 2011 12:05 tsi
İstanbul'u etkisi altına alan olumsuz hava koşullarının cuma gününe kadar etkili olacağı, soğuk havanın hafta sonu bölgeyi terkedeceği öğrenildi.

 İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, dün gece il genelinde hava sıcaklığının 0 ile 1 derece civarında olduğunu, bugün ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağının öngörüldüğünü kaydetti. Yıldırım, yağışlı havanın Cuma günü İstanbul'u terk edeceğini, hava sıcaklığının hafta sonu hissedilir derecede artarak mevsim normallerine döneceğini belirtti.

İDO SEFERLERİNDE AKSAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da kar yağışı Hadımköy, Arnavutköy, Esenyurt, Zekeriyaköy, Kartal ile Beykoz'un yüksek kesimlerinde etkili olurken diğer semtlerde aralıklı olarak devam ediyor. İDO'nun dış hatlarında 09.15 Kartal-Yalova, 10.30 Yalova-Kartal seferleri ile iç hatlar Kadıköy ve Avcılar seferleri poyraz fırtınası nedeniyle geçici olarak iptal edildi.

700 TON TUZ KULLANILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, yollarda buzlanmaya karşı 700 ton tuz kullandı. Sokakta yaşayan vatandaşlar için toplama merkezlerinde 193 vatandaş misafir edildi. Ocak ayından itibaren sokakta yaşayan 2 bin 187 vatandaşın ihtiyaçları karşılandı. Ekipler tarafından bulundukları yerlerden alınarak sağlık kontrolünden geçirilen evsiz vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.

Fırtına çatı uçurdu

Bahçelievler'de Zafer Mahallesi Baharistan Sokak'ta 5 katlı bir binanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçarak, karşısında bulunan binanın çatısına çarptıktan sonra park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Bölgedeki bir ilköğretim okulunun öğrenci çıkış saatinde meydana gelen olayda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Çatıda asılı kalan parçalar ise itfaiye ekibi tarafından aşağı indirildi.

Yurt geneli kara teslim oldu

* ANKARA'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle engelli personele 2 gün, ilk ve orta dereceli okullar ile anaokulları ve kreşlere de 1 gün izin verildi.

* KIRKLARELİ Demirköy ve Vize ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

* ESKİŞEHİR'in Mahmudiye ve bağlı köylerinde ilköğretim ve liseler 1 günlüğüne tatil edildi.

* KASTAMONU'da da İnebolu, Bozkurt, Küre ve Çatalzeytin ilçelerinde 'Taşımalı eğitim' verilen okullar kar yağışı nedeniyle 2 gün tatil ilan edildi.



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs