En Sıcak Konular

'Güvenlik personelinin tutumu, devletteki değişimi gösteriyor'

8 Mart 2011 15:51 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polisin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek devletteki değişimi gösteren unsurun güvenlik personelinin tutumu olduğunu söyledi. "Yanlış yapanları korumayalım. Yanlış yapanları kendimiz temizleyeceğiz." diyen Atala

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Anayasa'nın 114. maddesi gereği genel seçimler öncesi görevi bırakacağı için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne veda ziyaretinde bulundu. Bakan Atalay'ı Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile Genel Müdür Yardımcıları ve daire başkanları resmi törenle karşıladı. Tören mangasını selamlayan Atalay, Köksal ile başbaşa görüştü. Daha sonra genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarıyla bir araya gelen ve açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlıkta bugün son günü olduğunu söyledi.

Sabah Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlıklarını ziyaret ettiğini, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı'nı da ziyaret edip yarın görevi devredeceğini anlatan Atalay, güvenlik olmaması halinde diğer özgürlük alanlarının bir anlamı olmayacağını savundu. Polis teşkilatına büyük emek verdiklerini anlatan Atalay, başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Teknolojinin çok iyi olduğunu, faili meçhullerin üzerine gittiklerini dile getiren Atalay, poliste bir zihniyet değişimi olduğunu vurguladı. Vatandaş odaklı bir kamu yönetiminin gerçekleştiğini ifade eden Atalay, devletteki değişimi gösteren unsurun güvenlik personelinin tutumu olduğunu söyledi. İnsana değer veren, insan odaklı bir hizmet anlayışı ile çalıştıklarını dile getiren Atalay, polis teşkilatının imajını güçlendirdiğini belirtti.

Özellikle hukukun içinde olma, nezarethanelerin kameralı olması, vatandaşa her ortamda insanca davranmayı önemsediklerini vurgulayan Atalay, henüz alınması gereken mesafeler olduğunu ifade etti. Büyük bir zihniyet değişimi yaşandığından emin olduğunu dile getiren Atalay, "Hukukun içinde olmak çok önemli, bunu çok önemsiyoruz. Yanlış yapanları korumayalım. Yanlış yapanları kendimiz temizleyeceğiz. Hepimiz onurlu, güzel işimizi yapacağız. Polis vatandaşın özgürlüğünü kısıtlamak için değil onun yaşamasını sağlamak için vardır. İnsanca davranmak görevimiz. Suç işleyenlerin cezasını adliye verecek. Bu hassasiyeti tekrar sizlerden istirham ediyorum." dedi.

Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın de genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacak olmasından dolayı istifa edeceğini açıkladı. Konuşmanın ardından Atalay'a konuşma sonrası teşekkür plaketi verildi.

"ZİHİNSEL VE YAPISAL DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİ"

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da Atalay döneminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Atalay'ın her işte destek olma noktasında çok mutlu ve mesut olduklarını belirten Köksal, yapılan güzelliklerden dolayı BAkan'a teşekkür etti. Köksal, polis teşkilatında yapısal ve zihinsel dönüşümün gerçekleştiğini ifade etti. Emniyetin bir görünen ve görünmeyen yüzü bulunduğunu anlatan Köksal, bunların polis memurları ile trafik polisleri olduğunu kaydetti. Emniyette projeli çalışmaların arttığını dile getiren Köksal, kapkaç ile mücadelede projeli çalışma sayesinde başarıya ulaşıldığını söyledi. Bugün birçok suçun işlenmeden önce engellendiğini vurgulayan Köksal, polisin askerlik sorununun çözülmesinin kendileri için büyük önem arz ettiğini vurguladı. Polisin artık 3-5 sene sonrasını planlamaya başladığını anlatan Köksel, bunun zihinsel değişimin bir sonucu olduğunun altını çizdi. Vatandaş odaklı çalıştıklarını ifade eden Köksal, polisin güvenirliliğinin arttığını kaydetti.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs