En Sıcak Konular

Danimarka'da bir günde iki bakan görevinden oldu

8 Mart 2011 13:40 tsi
Danimarka güne bakan istifalarıyla başladı. Entegrasyon Bakanı Birthe Ronn Hornnbech Başbakan Lars Lökke Rasmussen tarafından görevden alınırken ve Eğitim Bakanı şahsi nedenleri sebep göstererek görevinden istifa etti.

Aynı günde görevinden ayrılan iki bakan siyasi gündemde şok etkisi meydana getirdi. Öte yandan bakanların istifasıyla büyük bir yara alan hükümetin erken seçime gidebileceği belirtiliyor.
 
Resmen hakları olmasına rağmen 'vatansız' statüsündeki Filistin kökenli gençlere kanunsuz Danimarka vatandaşlığı hakkını vermeyen Entegrasyon Bakanı Birthe Ronn Hornbech bir süreden beri eleştiriliyordu. Muhalefet partilerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da Bakan Hornbech'i istifaya çağırmıştı. Bakanın söz konusu kanunsuzluğu iki yıldan beri bildiği ancak herhangi bir önlem almadığı ortaya çıkmıştı. Danimarka söz konusu vatansız gençlere vatandaşlık hakkı vermeyerek aynı zamanda Birleşmiş Milletler sözleşmesine de ihlal etmiş oluyordu. Başbakan Lars Lökke Rasmussen, Entegrasyon Bakanı Birthe Ronn Hornbech'in yerine halen Kalkınma Bakanlığı yapan Sören Pind'i atadı. Pind, önümüzdeki seçimlere kadar iki bakanlığı birlikte yürütecek.

Eğitim Bakani Tina Nedegaard'ın istifasında ise Entegrasyon Bakanı Birthe Ronn Hornbech ile ilgili olmadığı öğrenildi. Eğitim Bakanı Nedegaard, 'şahsi nedenler' dolayısıyla istifa ettiğini açıkladı. Eğitim Bakanlığına getirilecek yeni isim henüz açıklanmadı.
 
cihan



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,543 µs