En Sıcak Konular

'Kadınlar siyasetin her yerinde olmalı'

8 Mart 2011 10:42 tsi
Kabinenin iki kadın üyesinden biri olan Selma Aliye Kavaf, siyasette daha fazla yer almak için hemcinslerine yol gösterdi.

Zaman'ı ziyaret eden kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Kavaf, siyasetin 'yaşayarak öğrenilen bir iş' olduğunu belirterek, tecrübe kazanmak ve kalıcı olabilmek için kadınları teşkilatlarda aktif görev almaya çağırdı. Kadınların siyasette temsilinin yeterli seviyede olmadığını söyleyen Kavaf, "Gönlümüz 550 milletvekilinin olduğu Parlamento'da daha çok kadını görmek istiyor." dedi ve ekledi: "Ancak siyaset sadece seçimle gelinebilen milletvekilliği olarak düşünülmemeli. Belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyeliği, kadın kolları teşkilatları gibi siyasetin içinde yer alınacak o kadar çok alan var ki. Bu süreçlerden geçen kadınların seçimle gelinebilen yerlere seçilme şansı daha fazla olacaktır."

Devlet Bakanı Kavaf, Zaman'ı ziyaretinde Türkiye'de çok konuşulan konulardan biri olan 'kadınların siyasette temsili' üzerinde durdu. Hemcinslerinin aktif siyasette gerektiği kadar yer almadığına işaret eden Kavaf, oysa kadınların 'siyasetin doğal üreticisi' olduğunu vurguladı. Kadının eşinin, çocuklarının, akrabalarının, komşularının ve bunlarla olan ilişkiler yumağının ortasında olduğunu vurguladı. Siyasetin de insan ilişkileri temeline dayandığını, bu yüzden kadınların siyasete talip olması gerektiğini anlattı. Siyasetin yaparak ve yaşayarak öğrenilen bir iş olduğunun altını çizen Kavaf, şöyle devam etti: "Genelde kadınlar siyaseti sadece seçimle gelinebilen milletvekilliği olarak düşünüyor. Hâlbuki siyasetin içinde yer alınacak o kadar çok alan var ki. Belediye başkanlıkları, il genel meclisi, belediye meclisi üyeliği, parti kurulları ve merkez karar yönetim kurulu, kadın kolları teşkilatları kadınlar için siyasetin başladığı çekirdek noktalar. O zaman daha çok kadın seçimle gelinebilen yerlere gelecektir. Siyasetin bütün süreçlerinde yer almayı son derece önemsiyorum. Siyasetin içinde kalıcı olabilmek ve tecrübe kazanmak için siyaset mekanizmasının iç işleyişini, öğrenmek ve anlamak çok önemli. Mekanizma içinde gelmeden yapılan siyaset kısa süreli oluyor. Onun için kadınların teşkilatlardaki çalışmaları kendilerine bir angarya olarak görmemeleri gerekiyor. Kendilerini siyaseten geliştirecekleri bir süreç olarak algılamaları ve bunlara talip olmaları gerektiğine inanıyorum. Bu süreçler içerisinde kadınlar daha çok yer aldığı müddetçe seçim sürecinde seçimle gelinebilen yerlere gelme şansları daha fazla olacaktır. Gönlümüz 550 milletvekilinin olduğu parlamentoda daha çok kadını görmek istiyor."

zaman

 

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs