En Sıcak Konular

Kanadoğlu yeni bombanın pimini çekti!

0 0 0000 00:00 tsi
Kanadoğlu yeni bombanın pimini çekti! 367 tezini ilk ortaya atan Kanadoğlu, Hükümet, "Seçim ve Anayasa değişikliği" kararı alınca şimdi de ortaya yeni bir bomba attı.  Kanaltürk TV’ye çıkan Kanadoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi süreci devam ederken Meclis’in erken seçim kararı

Başbakan Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararından sonra yaptığı “erken seçim kararı alacağız” ve “cumhurbaşkanını halk seçecek” sözlerine Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu karşı çıktı. Dün gece Kanaltürk TV’ye çıkan Kanadoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi süreci devam ederken Meclis’in erken seçim kararı alamayacağını belirterek şunları söyledi:

SÜREÇ DURMADI: Karar 102. maddedeki süreci (cumhurbaşkanlığı seçim süreci) durdurmamıştır. Bu durmadığı için duran sadece 1. turdan 2. tura geçme olayıdır. Bu süreç zaten duramaz. Anayasa’nın dışına çıkılarak bir karar alınması halinde süreç durmaz ve yeni bir erken seçim kararı alınamaz. 20 günde seçim tamamlanmaz ise zaten seçime geçilir.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILAMAZ: Perşembe dendiğine göre, 3 turdan itibaren koyun süreyi. Bir gün daha atlanırsa iş bitiyor. ‘Ben 3 turda seçerim’ diyemezsiniz. 1. turda 367 karar sayısı bulunsa bile kalan sürenin takvime sığması gerekir. Önemli olan, erken seçim kararının alınamaz olmasıdır. Bu süreçte Anayasa değişikliği yapamazsınız. Siyaseten yapılmak istenen taktikleri Anayasa usulleri içinde yapmak durumundasınız. Bunun dışında yapacaklarınızın Anayasal geçerliliği yok.

HALKIN SEÇMESİ: Cumhurbaşkanını halkın seçmesi bir sistem sorunudur. Anayasa değişikliği önerisi bu süreç içinde yerine getirilemez. Bu aldatmacadır. Bu süre içinde değişiklik yapılamaz.

HUKUKUN YANINDAN DOLANMA: Bir büyük krize girdik çıkma çabası içindeyiz. Bunun hukukla çözülmesi önümüze gelmişken hukukun yanından dolanma şekline sokulması üzüntü verici. Bu alaturka demokrasi anlayışıdır. Bunu anlamamışsanız, demokrasi sizin neyinize. Yeniden bir krize girme korkusu taşıyorum.

aktifhaber
 



Bu haber 228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,200 µs