En Sıcak Konular

‘O belgeleri Soner Yalçın kaydetti’

8 Mart 2011 08:32 tsi
‘O belgeleri Soner Yalçın kaydetti’ Odatv’de ele geçirilen harddiskten çıkan ‘Nedim’ ve ‘Sabri Uzun’ isimli belgeleri ilk oluşturan kişinin Yalçın olduğu belirlendi. Yalçın’ın avukatı “o belgeler virüsle geldi” demişti.

Ergenekon kapsamında Odatv’ye yapılan ilk dalga operasyonda tutuklanan Odatv’nin sahibi ve Hürriyet yazarı Soner Yalçın ile avukatlarının “virüs yoluyla geldi” diye inkar yoluna gittikleri çok tartışmalı planların yer aldığı belgelerin ilk kaydeden kişinin Soner Yalçın olduğu belirlendi.

Odatv’de el konulan bir harddiskten çıkan “Nedim” isimli belgede “Nedim’in emniyet bağlantıları önemli, irtibatlarını devam ettirsin. Toygun’un gazete ile problemleri var, Nedim çözebilir mi? (...) Hanefi ve ekibini çok iyi tanıyor. Nedim ile Hanefi’nin Dink konusundaki görüş ayrılıkları gündem yapılmamalı (...) Nedim bu konuda duyarlı olmalı...” yazıyordu. Bu word dosyasının 09.08.2010 tarihinde “Soner” isimli kullanıcı tarafından oluşturulduğu, bu kulanıcının da Soner Yalçın olduğu belirlendi.

“Sabri Uzun” isimli Uzun’un imzasıyla yazılması planlanan kitapla alakalı belgede de “Sabrinin Kitap konusunda çekincesi var ikna etmeye çalışalım,  kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık’la bu konuda görüşsün. (...) Nedimi kutlarım. Ahmet’i çalıştırsın...” yazıyordu. Bu belge de 20.12.2010 günü saat 11:29’da ‘Soner’ adlı kullanıcı tarafından oluşturmuş.

Sabri Uzun tehdit edildi mi?

• Hanefi Avcı’nın ardından Ergenekon yapılanmasının istekleri doğrultusunda hazırlanan bir kitabın adına çıkarılacağı iddia edilen Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun’un gizli fotoğraflarının bulunduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında İP Genel Merkezi’nde yapılan aramalarda bulunan 6 sayfalık “Haluk Şahin geldi” ibaresi ile başlayan el yazması dokümanda “Sabri Uzunun karı aleminde fotoları var” yazdığı görüldü.

star

 



Bu haber 1,036 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs