En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Türkiye'de özgürlük sorunu var

6 Mart 2011 20:53 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de özgürlük sorunu olduğunu savundu.

Gaziemir'deki semt garajını açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in, Türkiye'nin gözbebeği olduğunu belirterek, Türkiye'de özgürlük sorunu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Özgürlük, soluduğumuz hava gibidir. Varolduğu sürece varlığını hissedemezsiniz ama kirlendikçe nefes almakta zorlanırsınız. Özgürlük zemini kaydıkça hayata bakışınız değişir. Bir ülkede eğer gazeteciler yürüyüş yapıyorlarsa, o ülkede bilinki sağlıklı bir demokrasi yok, özgürlük yok." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, insanlar özgür ortamda düşüneceklerini ve özgür ortamda sorunlarını dile getirebileceklerini, konuşabileceklerini söyledi. "Baskının olduğu yerde bunların hiçbiri olmaz. İnsanlık gelişemez." diyen Kılıçdaroğlu, 12 Eylül döneminden daha zor koşullar altında yaşandığını, Kenan Evren ve arkadaşlarının hapse koyduğu gazeteci sayısının 31 kişiyken, şimdi hapiste olan gazete sayısının 61 olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "Gazeteci haber peşinde koşan, topluma karşı görevini yapan kişidir. Gazeteci kamu görevlisidir. Haberin ayrıntılarını ulaşır, doğru haber vermeyi namuslu bir görev kabul eder. Bunu yapan gazetecinin sabahın beşinde kapısı çalınıp evi basılıyorsa, ofisi basılıyorsa, evi basılıyorsa gazeteciye hiç sorulur mu sen niye kitap yazıyorsun diye sorulur mu? Nasıl yazıyorsun diye sorulur mu? Bu soranlar demokrasiden nasibini alamamış kişilerdir. Bunu soran insanların başındaki başsavcı TC başbakanlık koltuğuna oturan kişidir."

Ankara ve Türkiye'de karamsar bir tablo olduğunu, nefes alınamayan bir ülke konumuna gelindiğini anlatan Kılıçdarolu'nun sözleri zaman zaman Başbakan Kemal sözleriyle kesildi. Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'da halkın iktidarını işbaşına getireceklerini ileri sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yaptığı konuşmada, dört aktarma istasyonundan ilkini açtıklarını, diğerlerinin dün tahsisini aldıkları Ulukent'te, Üçkuyular'da, Bornova Evka 3'te açılacağını kaydetti. Aktarma istasyonunun, aynı zamanda semt garajı olduğunu ve üst katının otopark olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, bir buçuk saatlik gecikme için özür diledi.

(CİHAN)



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs