En Sıcak Konular

Yüksek yargıda seçim heyecanı başlıyor

6 Mart 2011 14:47 tsi
Yargının hızlandırılması ve iş yükünün azaltılması amacıyla Yargıtay ve Danıştay'ın daire ve üye sayısının artırılmasının ardından, gözler üyelerin görev dağılımına çevrildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun Yargıtay ve Danıştay'a üye seçmesi sonrası şimdi yeni üyelerin görev dağılımı ile kurulacak yeni dairelerin başkanları seçilecek. Bu amaçla, Danıştay'da 7 Mart 2011 tarihinde saat 14.00'de 6110 sayılı 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile kurulan Danıştay 14'üncü ve 15'inci daire başkanlıklarına seçim yapılacak.

Yargıtay'ın 143. kuruluş yıl dönümü nedeniyle ise yine 7 Mart 2011 Pazartesi günü tören düzenlenecek. Yargıtay, 9 Mart Çarşamba günü de Birinci Başkanlık Kurulu'nu, 10 Mart Perşembe günü ise yeni kurulan dairelerin başkanlarını seçecek. Birinci Başkanlık Kurulu oluşturulduktan sonra da yeni dairelerin üyeleri belirlenecek ve görev dağılımı yapılacak. HSYK, Yargıtay için 4 bin 998 aday arasından 160, Danıştay için 544 aday arasından 51 üye seçmişti.

Öte yandan, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacak yargı mensuplarının da 10 Mart tarihine kadar istifa etmeleri gerekiyor. Genel seçimlerde birçok dikkat çekici ismin milletvekili adayı olması bekleniyor. Yasa gereği milletvekili adayı olan ve seçimi kaybeden ya da aday gösterilmeyenlerden sadece yargı mensupları, askerler ve odalar ile sendika yöneticileri eski görevlerine dönemiyor. Diğer bürokratlar ise eski ya da eşdeğer bir koltuğa dönebiliyor.
 
cihan

 



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs