En Sıcak Konular

6 mermili Rus ruleti: Kurtuluş Gül’ün elinde!

0 0 0000 00:00 tsi
6 mermili Rus ruleti: Kurtuluş Gül’ün elinde! Anayasa Mahkemisi kararı ne olursa olsun iş pek tatlıya gitmiyor. Şimdiye kadar gelen bilgiler iki yönlü… Ya 367 reddedilecek ya da mahkeme ‘görevsizlik’ kararı vererek topu yeniden TBMM’ye atacak! Yani çıkış yok! Ya da... Tek

Anayasa Mahkemesi’nin kararı iyibilgi’nin daha önce söylediği gibi borsa’nın kapanmasından sonra geliyor. Muhtemelen ilerleyen saatlerde bu son derece kritik karar açıklanacak.

Ancak mesele şu ki, sadece siyaset değil Türkiye sıkıştı. Ekonomi tüm kulvarlarıyla karara odaklanmış durumda. Daha karar gelmeden borsa yüzde 3.2 değer kaybetti. Dahası 367 gereğinin reddedilmesi halinde borsada daha büyük kayıpların olacağı sepkülasyonu aldı başını gitti.

Ekonominin diğer enstrumanları da buna bağlı olarak çatlama yaşayabilir. İş bununla da kalmıyor... Ankara kulisleri şu an en sıcak anlarını yaşıyor ve kaynağı güvenli, güvensiz ya da yarı güvenilir kaynaklardan, karara ilişkin sağlıklı pek az bilgi geliyor.

Ankara yanıyor!

Bu bilgiler de daha çok 367’nin ya reddedileceği ya da TBMM’nin görevsiz kalacağı yönünde. Yani her iki ihtimalde de top yeniden TBMM’ye gidecek. Bu durumda Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecek.

Bu vektör devam ederse 3. turda Cumhurbaşkanı seçilecek. Fakat ortada duran Genelkurmay itirazı ne olacak kimse bilmiyor. Daha doğrusu bilmek istemiyor. Tek çare olarak gösterilen erken seçim ilanı mahkeme kararına göre belki ekonomiyi kurtarabilir. Fakat siyasi gerilimi azaltması zor.

Ancak altın değerinde bir fırsat daha var... O da yüksek mahkeme topu TBMM’ye atsa da, erken seçim kararı alınsa da Abdullah Gül’ün şu cümleleri söylemesi; “Mahkeme sürecin devam etmesine onay verdi ama ben seçimlerden sonra yeniden aday olmak üzere Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum!” Bu halde, hem AKP taviz vermemiş görünecek hem de istikrar süratle sağlanmış olacak. Politik, ekonomik ve hukuki sıkışıklığı ise Türkiye'nin en yetkili makamı aşacak... Sandık!

www.iyibilgi.com



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,222 µs