En Sıcak Konular

Vali Güler: Anlayış istiyorum

0 0 0000 00:00 tsi
Vali Güler: Anlayış istiyorum Vatandaşın tepkisini değerlendiren vali Muammer Güler, “İstanbulluların yaşadıkları sıkıntı için anlayışlarını rica ediyorum ama kanunsuz olayları da engellememiz gerekir” dedi.

Kanunsuz eyleme engel olmanın polisin görevleri arasında bulunduğunu belirten İstanbul Valisi Muammer Güler, “1977 yılındaki olaylarla ilgili anma tabii ki yapılacak ama ben kamu düzenini sağlamakla mükellefim” diye konuştu. 

Muammer Güler, “Kanunu bilen arkadaşlarımız biliyorlar. Taksim, toplantı ve gösteri yürüyüşleri için tespitle ilan edilmiş bir alan değildir, makul sayıdaki birçok kuruluşun etkinliğine izin verildi” dedi.

DİSK yöneticilerine basın açıklaması ve istedikleri yerden yürüyüş için izin verdiklerini belirten Güler, Kazancı Yokuşu’ndaki anmaya izin verdiklerinin de altını çizdi. “Yıllardır anma yapılıyor zaten. Sabah TÜRK -İŞ saygı duruşunda bulundu. Yılbaşı kutlamaları Taksim’de düzenleniyor ama bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi organize ediyor.”

Yapılan aramalarda çok sayıda molotof kokteyli ve silah ele geçirildiğini belirten Güler, “Polisin yasadışı olayları engelleme yetkisi vardır, kanunsuz eyleme engel olmak polisin görevidir, polis elbetteki böyle bir kanunsuz eylem için önlemini alacaktır, burada vali bir taraf, emniyet bir taraf, kamu bir taraf değildir” dedi.

Çeşitli vilayetlerden gelen araçların girişine izin verilmediğini, alınan önlemlerin yasal çerçevede olduğunu ve bu önlemler sayesinde büyük sorunların yaşamasının engellendiğini vurgulayan Güler, yaşanan sıkıntılar için İstanbullulardan anlayış istedi. “İstanbulluların yaşadıkları sıkıntı için anlayışlarını rica ediyorum ama kanunsuz olayları da engellememiz gerekir. 1977 yılındaki olaylarla ilgili anma tabii ki yapılacak ama ben kamu düzenini sağlamakla mükellefim.”

Güler sözlerini şöyle sürdürdü:”Bireysel özgürlüklerin kullanılması ile kamu düzeni arasında çok önemli bir denge vardır yani siz bireysel özgürlüğünüzü kullanırken diğer insanların düzenini bozmamalısınız. Bakın Taksim’de her gün toplantı yapılacak olursa nelere mal olacağı anlaşıldı. Bu kadar insanın oraya gelmesine ve binlerce kişinin alanda yığılmasına sebep olursunuz, bu da doğru bir şey değil. Bizim kanunen gösterdiğimiz alanlarda kutlama yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Zaten bugünkü kanunsuz gösteriye katılanlarla ilgili 600’ün üzerinde gözaltı var ve bunun için hukuki süreç başlatıldı.”

Vali Muammer Güler, İstanbul genelinde okulların tatil edilmesine ise gerek olmadığını söyledi.

NTV



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,566 µs