En Sıcak Konular

Demokrasinin sesi daha güçlü çıkıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Demokrasinin sesi daha güçlü çıkıyor! Geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan gece yarısı muhtırası “acaba nereye gidiyoruz” tedirginliği yarattı. Öte yandan ilk başta muhtıraya sessiz kalan kesimler artık seslerini daha güçlü çıkarıyor. TÜSİAD ve DYP lideri Ağar sesini yükseltenlerden&#

Muhtıraya tepkiler artık yükseliyor. Muhtarı sonrası sessizliğini koruyan TÜSİAD ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda takındığı tutum ile dikkatleri üzerine çeken DYP lideri Mehmet Ağar eleştirilerini yükseltmeye başladı.

TÜSİAD: "Hükümet de Genelkurmay da hatalı" 
 
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, yaptığı konuşmada hem hükümeti hem de Genelkurmayı eleştirdi.
 
Ülkenin ciddi bir siyasal krizle karşı karşıya bulunduğunu kaydeden Yalçındağ, "Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması ile yaratılan fiili durum demokratik teamüllere uygun değildir. Öte yandan, karşı karşıya olduğumuz fiili durumun kökeninde, iktidar partisinin, toplumda git gide yükselen ve TÜSİAD’ın da paylaştığı laik rejimi koruma kaygısını yeterince dikkate almamasının yattığını da söylemeliyiz" dedi. Gerilimin azaltılmasını isteyen Yalçındağ, aksi taktirde istikrar ile sağlanan kazanımların kaybedileceğini kaydetti.

Ağar'dan Baykal'a ve askere tepki   
 
Öte yandan konu ile ilgili bir açıklama yapan Mehmet Ağar CHP ve muhtırayı eleştirdi. Ağar, Türkiye'nin önünde sıkıntılı ve çetin bir dönem olduğunu belirterek, 60 yıldır gelen anlayışla sıkıntıları çözecek güce sahip olduklarını ifade etti. Sorunların çözümü için iç çatışma alanlarının ortadan kaldırılması gerektiğini anlatan Ağar, ''Bu hükümeti millet nasıl getirdiyse sandık yoluyla götürecektir'' dedi.

''Biz kışla civarında, cami civarında iktidar aramadan yola geldik. Diyoruz ki iktidarı kışla kapılarında, gazete idarelerinde aramadık'' görüşünü dile getiren Ağar, askeri müdahaleler dışında 60 yıldır mecliste yer alan iradenin, 2002 yılı seçimlerinde meclis dışında bırakılmasından büyük dersler aldığını ifade etti. Ağar, konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, daha önce iç çatışma alanlarının ortadan kaldırılmasına yönelik yaptıkları uyarıların Baykal tarafından dikkate alınmadığını ileri sürdü. Ağar, ''Siyasi bir mesele olan Cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasi dilinde ve kendi hukuki mecrasında cereyan ederken, bir gece yarısı açıklaması ile Cumhuriyet'i kurduğumuzdan beri siyasetin dışında tutmak için göz bebeğimiz gibi koruduğumuz kurum tarafından bir mesele haline getirilmiş durumdadır'' dedi.

Öte yandan Çağlayan’da toplanan kalabalık kitleler de hükümete karşı yaptıkları mitingde “ne Şeriat ne darbe” çağrısında bulunmuşlardı.



Bu haber 189 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs