En Sıcak Konular

''Gereğinin yerine getirilmesin bekliyoruz''

2 Mart 2011 23:17 tsi
''Gereğinin yerine getirilmesin bekliyoruz'' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine açtığı davayı kazanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Daily Telegraph gazetesine açtığı davayı kazanmasıyla ilgili “Daily Telgraph gazetesinin söz konusu makaleyi internet sitesinde yayımlamasından 15-20 dakika sonra biz tekzibimizi yayımladık, anında cevap verdik buna. Fakat buna rağmen, bu bazı Türk hukukçuları ve Türk siyasetinin zihniyetini göstermesi açısından ibretlik bir dava olmuştur, ibretlik bir süreç olmuştur” dedi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine açtığı davayı kazanmasıyla  ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazetenin, 14 Eylül 2010 tarihinde internet sitesinde, 15 Eylül 2010  tarihinde de gazetede Ak Parti'nin İran'dan seçim kampanyasında kullanılmak üzere  25 milyon dolar civarında bağış aldığını iddia ettiğini hatırlatan Çelik,  yaptıkları ilk açıklamada bunun “kesinlikle yalan ve asılsız bir haber”  olduğunu dile getirdiklerini söyledi.

Kasım ayında Londra Yüksek Mahkemesinde dava açtıklarını belirten Ömer  Çelik, dava sürecinin bugün itibariyle tamamlandığını bildirdi. Daily Telgraph'ın, söz konusu haberinin yanlış olduğunu ve gazetenin,  Başbakan Erdoğan ile Ak Parti'nin böyle bir anlaşma veya müzakere içerisinde olmadığını kabul ettiğini belirten Çelik, gazetenin Başbakan Erdoğan'dan özür  dilediğini ifade etti.

Bugün görülen davada, karşı tarafın, haberin doğru olmadığını kabul  ettiğini ve Başbakan Erdoğan'a samimi özürlerini sunduklarını ifade ettiklerini  belirten Ömer Çelik, avukatlar tarafından kendisi adına yapılan açıklamada da “söz konusu iddiaların yayımlanması Başbakanımız Erdoğan ve Ak Parti'ye yönelik  yüz kızartıcı bir lekedir. Sayın Başbakanımız, Daily Telgraph'ın, iddialarını  kabul etmesinden ve özür dilemesinden memnuniyet duymuştur. Zatıalilerinin ve AK  Parti'nin adının temize çıkmasından memnuniyet duymuştur” ifadelerine yer  verildiğini söyledi.

Gazete avukatlarının özür metninin hakimin huzurunda mahkemede de  okunduğunu kaydeden Çelik, Daily Telgraph'ın avukatının “davalı adına, davacı  avukatının söylediklerini onaylıyorum. Davalı, makalelerindeki ifadelerden dolayı  davacıya içten özürlerini sunmaktan ve konunun açıklığa kavuşturulması fırsatını  verdiği için memnuniyet duymaktadır” dediğini bildirdi.
        
“BUNUN GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”
        
Ömer Çelik, “Daily Telgraph gazetesinin söz konusu makaleyi internet  sitesinde yayımlamasından 15-20 dakika sonra biz tekzibimizi yayımladık, anında  cevap verdik buna. Fakat buna rağmen, bu bazı Türk hukukçuları ve Türk  siyasetinin zihniyetini göstermesi açısından ibretlik bir dava olmuştur, ibretlik  bir süreç olmuştur. Daha iddialar yayınlanır yayınlanmaz ve biz tekzip etmemize  rağmen, ertesi gün özellikle CHP milletvekilleri hemen bu iddiaların doğru  olduğunun savunmasına geçmiş, Ak Parti'ye karşı kapatma davası açılabileceğini  ifade eden açıklamalar yapmışlardır. Bu açıklamalar, siyasi tarihimiz açısından  ibret vericidir” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un konuyla ilgili olarak Başbakan  Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdiğini belirten Çelik,  “Şimdi bunun tamamen yalan olduğu, bunu yayınlayan gazete tarafından da ifade  edildiğine göre, biz şimdi CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'un bu soru  önergesinindeki iddiaların yalan çıkması üzerine, kendisinin bunun gereğini  yerine getirip getirmeyeceğini merak ediyoruz. Kendisinden bunun gereğini yerine  getirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Aynı şekilde, iddiaların Ak Parti tarafından anında yalanlanmasına  rağmen, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in de konuyla ilgili suçlayıcı  açıklamalar yaptığını belirten Çelik, Türkiye'deki herhangi bir partiye iftira  atmanın kolay geçiştirilecek bir durum olmadığını vurgulayarak “bunun siyasi ve  ahlaki sorumluluğu vardır, bunun gereğinin yapılmasını beklediklerini” söyledi.

“Bu dava süreci, siyasi kültürümüz açısından olduğu kadar, yargı  kültürümüz açısından da ibretlik bir mesele olmuştur” diyen Ömer Çelik, YARSAV  Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın, Daily Telgraph'ta bu yalan haber yayınlandıktan  sonra, daha dava sürecini beklemeden, Ak Parti'nin tekzibini hiç dikkate almadan  açıklama yaptığını söyledi. Çelik, “Sayın Tarhan 'böylesine önemli bir iddia  karşısında siyaset etiği ve siyaset kültürü mutlaka tartışılmalıdır' diyor. Ben  de kendisine diyorum ki 'bir yabancı gazetenin bir siyasi partiye karşı mesnetsiz  bu iftiraları karşısında henüz dava sürecini beklemeden bu açıklamayı yaptığınız  için bu açıklamanız karşısında yargı etiği ve yargı kültürü mutlaka  tartışılmalıdır'. Bütün bir yargı camiası şapkasını önüne alıp düşünmelidir”  diye konuştu.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun da yine aynı şekilde  kendilerini suçlayan açıklamalar yaptığını belirten Çelik, bu duruma tepki  gösterdi.

Çelik, kendilerine haksız suçlama yapıldığını kaydederek, “Bu iddialar,  şimdiye kadar ortaya koydukları tüm tezler çöktüğüne göre bunun mutlaka  tartışılması gerekiyor. Daily Telgraph'tan olduğu gibi bu sayın  milletvekillerinden ve hukukçulardan da özür bekliyoruz” dedi.

aa



Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs