En Sıcak Konular

Kemal Burkay dönüş hazırlığında

2 Mart 2011 17:36 tsi
Kürdistan Sosyalist Partisi eski Genel Başkanı Kemal Burkay genel seçimlerden Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

TÜRKİYE’ ye dönmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrı yaptığı ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın telefonla görüştüğü Kürdistan Sosyalist Partisi eski Genel Başkanı Kemal Burkay, genel seçimlerden sonra Türkiye’ye döneceğini söyledi. Burkay, AK Parti’nin politikada kendisi ile birlikte Şivan Perver’in kullanacağı iddiası üzerine "Ben ve Şivan Perver çoçuk muyuz ? AKP bizi siyaseten bizi kullansın. Bu konuda halkımız günlünü ferah tutsun. Yaşamımız ve çalışmalarımız ortadadır" dedi.

Türkiye’den 12 Eylül darbesinden sonra çıkan ve genel seçimler sonrası dönüş hazırlığı yapan Kürt siyasetçi Kemal Burkay, Kürt internet sitesi Rudaw’a konuştu. Burkay, 12 Eylül’den sonra çok sayıda kişinin yurt dışına çıktığını, bazılarının döndüğünü ve bunlar arasında arkadaşlarının da bulunduğunu söyledi. Burkay, şöyle dedi:

"Silahlı mücadeleyi çözüm görmeyen ve barış isteyenlerin bir kısmı döndü. Düne kadar Kürt ismi yasaktı, bugün her yerde serbestçe Kürt sorunu ve Kürtler konuşuluyor. Hak-Par, Kürtler için federasyon istiyor. Devletin televizyonu Kürtçe yayın yapıyor. Mesajlarımız bir çok televizyon ve gazetelerde serbestçe çıkıyor. Başbakan Türkiye’ye dönmem konusunda sıkıntı olmadığını söyledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile telefonla konuştum. 30 yıldır vatanımdan uzakta yaşıyorum keyfime göre gelmedim. Gitmem konusunda sıkıntı yoksa niye dönmeyeyim?"

"RİSK VARSA HERKES İÇİN VARDIR"

Kemal Burkay, Kürt sorunun henüz çözülmediğini, mücadelenin devam ettiğini, kendisinin de vatanında halkı ile birlikte olmak istediğini anlatırken, "Özgürlük ve demokrasi mücadelesi vermek istiyorum. Riks varsa sadece benim için değil herkes için vardır" dedi. Yurt dışında kitap çalışmaları olduğu için ve seçim sürecini yurt dışından izlemek için seçimden önce değil sonra gelme hazırlıkları yaptığını söyleyen Burkay, bazı çevreler tarafından kendisi ve Şivan Perver’in AK Parti tarafından kullanılacağı yönündeki eleştiriler hatırlatılınca şu yanıtı verdi:

"ÇOCUK MUYUZ?

"AK Parti’nin beni ve Şivan Perver’i siyaseten kullanacağı söyleniyor. Biz, çocuk muyuz? Yaşamımız, çalışmamız ve yaptıklarımız ortadadır. Ha yurt dışında ha yurt içinde fark etmez. Bize inansınlar. Kürtler’in gönlü rahat olsun siyaseten kimse bizi kullanamaz. Perver’in TRT 6’ya çıkması ile ilgili yapılan eleştiriler haksızlıktır. Şivan, büyük sanatçıdır ve her yerde şarkısını söyler. Kürtçe şarkılarını sadece TRT 6’ya söylemiyor. Bir çok sanatçı TRT 6’da program yapıyor ve klipleri yayımlanıyor. Bu Kürt kültürü ve dili için büyük bir hizmettir. Ben iki kez TRT 6’ya çıktım. Yurt dışında röportajlar yaptılar. Ben iki görüşmem de de fikirlerimi Kürtçe söyledim. Niye konuşmayayım? Birçok Türk televizyonu ve gazetesi benimle röportaj yaptı. TRT 6 günahkar mıdır onlara konuşmayayım? Ben halkımı bahtsızlık yapmadım. TRT 6’da program yapacağım doğru değil. Bana bu yönde bir teklif gelmedi."



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs