En Sıcak Konular

Biber fiyatları yarıya düşünce üretici çileden çıktı

2 Mart 2011 17:05 tsi
Türkiye'nin önemli sera merkezlerinden Mersin'de biber fiyatları geçen yılın yarı fiyatına düşünce üretici çileden çıktı. Seraların yoğun bulunduğu Kazanlı Beldesinde bir araya gelen üreticiler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Türkiye'nin önemli sera merkezlerinden Mersin'de biber fiyatları geçen yılın yarı fiyatına düşünce üretici çileden çıktı. Seraların yoğun bulunduğu Kazanlı Beldesinde bir araya gelen üreticiler, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Sebzelerde hormon kullanıldığı için vatandaşların tüketimi azalttığını belirten üreticiler, bilen bilmeyenin bu konuda konuşmasına tepki göstererek, ürünlerinde kesinlikle hormon olmadığını ifade etti.

Üreticilerden Süleyman Yaman, serasında bulunan biber fidelerini sökerek tepkisini dile getirdi. Tarım Bakanlığı yetkililerine seslenen Yaman, "Biberi 2008-2009 yıllarında 5 liraya satıyordum. Şimdi 1.70 liraya satıyorum. Girdi fiyatları yükseldi. Kulaklarındaki pamukları çıkarsınlar. Bizim çığlığımızı duysunlar. Masa başından tarım bakanlığı olmaz. Gelsinler buralara görsünler." dedi.

Biber fidelerini yerinden sökerek yerlere atan Yaman, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, tüketicileri seslenerek, Türk meyvesinde sebzesinde ilaç kalıntısı yapan felaket tellallarına kulak asmamaları gerektiğini söyledi.

Seralarda kayıt altında üretim yapıldığını belirten Gökçel, ürünlerin sağlığa bir zararı olmadığını vurguladı. Gökçel, "Bu ürünleri kendimiz yiyoruz. Eğer sağlığa zararlı olsa bunu biz kendimiz yemeyiz." dedi.

CİHAN

 



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs