En Sıcak Konular

Ahmedinejad, ABD'nin planını açıkladı

2 Mart 2011 16:53 tsi
Ahmedinejad, ABD'nin planını açıkladı
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad önemli açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve müttefiklerinin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki bazı ülkelere müdahale için bahane peşinde olduğunu, ancak bölge halklarının buna izin vermeyeceğini söyledi. Ahmedinejad, yurt gezileri kapsamında gittiği Loristan eyaletinde halka hitaben yaptığı konuşmada bölgedeki halk hareketleri ile son gelişmelere değindi. Yabancı güçlerden bölgeye yeni bir müdahalede bulunmaktan kaçınmalarını isteyen Ahmedinejad, "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya askeri müdahalede bulunursanız, bölge halkları ayağa kalkacak ve askerleriniz için mezar kazacak" dedi.

"ABD ve sömürgeci müttefiklerini, dünya halkları nezdinde en nefret edilen devletler" olarak tanımlayan Ahmedinejad, "Onlar, bölgedeki bazı ülkelere müdahaleye zemin hazırlamak için plan ve propaganda yapıyor" ifadesini kullandı. Bazı güçlerin insan hakları savunuculuğuna soyunduğunu anlatan Ahmedinejad, "Bugün kimse onlara inanmıyor, çünkü dünyada sürmekte olan cinayetlerin asıl zanlıları bizzat kendileridir" diye konuştu.

"Dünyanın neresinde diktatörlük, zorba ve halk karşıtı rejim varsa ABD ve onun müttefiklerince destekleniyor" diyen Ahmedinejad, halka dayalı yönetimlere ise düşmanlık yapıldığını belirtti. Ahmedinejad, "baskıcı, halk karşıtı ve halktan kopuk rejimlerin ayakta kalabilmek için ABD ve müttefiklerine dayandıklarını ve onlara bağlı olduklarını" söyledi.

"Bölgedeki katillere silahları kimler verdi, Ortadoğu, İslam ülkeleri, Kuzey Afrika ve Avrupa'daki ABD askeri üsleri ne yapıyor?" diye soran Ahmedinejad, "Amerikan askeri üslerinin halkları değil diktatörleri savunmak için kurulduğunu" savundu. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "ABD ve müttefiklerinin yeni planı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki petrol ve doğal gaz yataklarına musallat olmak içindir" dedi. Ahmedinejad, 11 Eylül saldırısının da bahane edilerek Afganistan ve Irak'ın işgal edildiğini hatırlattı.

AA



Bu haber 1,488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,013 µs