En Sıcak Konular

Devrimci Karargah'tan şok teklif

2 Mart 2011 14:57 tsi
Devrimci Karargah, Erzurum’da 1.5 ay önce çökertilen örgüte yurt dışında silahlı eğitim teklif etmiş...

Erzurum’da yaklaşık 1.5 ay önce çökertilen Turancı Devrim Ordusu mensuplarının Devrimci Karargah Örgütü ile dirsek temasında oldukları ortaya çıktı. Örgüte kaynak sağlamak amacıyla yaptıkları silahlı soygun sırasında yakalanan Turancı Devrim Ordusu mensuplarından Ö.B., fezlekede yer alan ifadesinde Devrimci Karargah'la görüştüğünü ve yurt dışında silahli eğitim dahil çeşitli teklifler yapıldığını söylüyor.

Fezlekeye göre; Ö.B.'nin ikametgâhında yapılan arama sırasında çöp kutusu içerisinde bulunan ‘D.K.’dan taleplerimiz’ notu çıktı. Ö.B. sorgusunda, kısaltılmış şekilde yazılan ‘D.K.’nın Devrimci Karargah Örgütü olduğunu belirtiyor. İfadesinde, Devrimci Karargah Örgütü’ne mensup olduğunu sonradan öğrendiği kişilerle internet ve telefon aracılığıyla görüştüğünü anlatan Ö.B., Ali Candan isimli kişinin kendisine bir telefon numarası vererek, ‘Aynı şeyleri düşünüyoruz neden aynı safta değiliz, sen herhangi bir oluşuma üye misin? Gel sen de Devrimci Karargah’a katıl.’ diyerek İstanbul’a davet edildiğini aktarıyor. İstanbul’a gelmesi halinde varoş temsilcisi yapılacağının kendisine söylendiğini anlatan Ö.B., Devrimci Karargah Örgütü liderlerinin de görebildiği bir e-mail adresi verildiğini, örgütünün eylemlerini eleştiren bir yazı yazdığını ve telefonla aranarak ikaz edildiğini dile getirdi.

Ele geçirilen başka bir belgede ise ‘1. Ordu’ya havan, AKP binasına bomba, İsrail bankasına bomba, Orhan Yılmaz Kaya’nın Ümraniye’de ölmesi, merkez komuta’ yazan notlar bulundu. Ö.B. fezlekedeki ifadesine burada yazan bilgilerin görüştüğü Ali Candan isimli kişinin kendisine anlattığı Devrimci Karargah Örgütü’nün eylemleri olduğunu kaydetti.

Devrimci Karargah Örgütü’ne katılmaları halinde dergide yazı yazma, yurt dışında silahlı eğitime katılma teklifi yapıldığını anlatan Ö.B., Devrimci Karargah Örgütü’nün kendileriyle görüşmek üzere Erzurum’a bir temsilci gönderme durumunun da gündeme geldiğini açıkladı.

Devrimci Turan Ordusu olarak karşı tarafa 8 maddelik bir teklif sundukları ifadesine yer veren Ö.B., amaçlarının Devri Karargah Örgütü’ne katılmak değil, bu örgütün maddi imkanlarından faydalanmak olduğunu anlattı.

Turancı Devrim Ordusu’na üye olduğu iddia edilen kişiler yaklaşık 1.5 ay önce örgüte kaynak sağlamak amacıyla silahlı soygun yaparken yakalanmıştı.

CİHAN



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs