En Sıcak Konular

Trablus, patlama ve siren sesleriyle yankılanıyor

2 Mart 2011 12:39 tsi
Libya'daki Türklerin tahliyesi için yola çıkan ve 3 gündür Trablus'ta bekleyen ''Samsun'' gemisinin, tahliye edilecek Türk vatandaşı kalmaması nedeniyle Mısır Vatandaşlarını ülkelerine götürmesi planlanıyor.

İstanbul'dan 1 hafta önce ayrılan ve 3 gündür Trablus Limanı'nda bekleyen Kaptan Atilla Günsür yönetimindeki ''Samsun'' gemisinin, kentte tahliye edilecek Türk vatandaşı kalmaması nedeniyle Mısır vatandaşlarını ülkelerine götürmesi gündeme geldi.

Bu konudaki görüşmelerin sürdüğü, Mısır vatandaşlarının tahliyesinin yapılmasına karar verilmesi halinde geminin Mısır ile Libya arasında birkaç sefer yapabileceği kaydedildi.

Tahliyelerinin ''Samsun'' gemisiyle yapılabileceği ihtimali üzerine 2 gündür geminin önünde bekleyen Vietnam vatandaşları ise bu sabah Libyalı yetkililerce bindirildikleri otobüslerle buradan ayrıldı. Vietnam vatandaşlarının, Tunus üzerinden tahliye edilecekleri öğrenildi.

Gemide Türk Kızılayının hazırladığı bin kişilik gıda ve sağlık yardım malzemesinin yanı sıra 39 personel, İstanbul Deniz Şube Müdürlüğü'nde görevli biri emniyet amiri 4 polis, 4 yolcu, İstanbul Ulusal Medikal Kurtarma ekibinden 1 doktor, 1 hemşire ve 2 teknisyen ile Anadolu Ajansı muhabirleri bulunuyor.

Libyalı güvenlik güçleri tarafından etrafı sarılan ve kimsenin dışarıya çıkmasına izin verilmeyen gemide bulunan görevliler, telefonların çekmemesi ve internet bağlantısı olmaması nedeniyle Türkiye ile iletişim kurmakta büyük güçlük yaşıyor. Bu konuda Trablus Büyükelçiliği ile görüşülmesine rağmen sorunun çözülememesi yüzünden görevliler çalışmakta zorlanıyor.

Bu arada, Trablus kent merkezinin güneyinde sabah saatlerinde meydana gelen patlamalar gökyüzünde sis bulutları oluşturdu.

Patlamanın ardından başlayan siren ve silah sesleri halen sürüyor. Kent merkezinde silahlı çatışmaların yoğunlaşması üzerine alışveriş merkezleri ile işyerlerinin kepenklerini kapattığı öğrenildi.
 
aa



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs