En Sıcak Konular

CHP'den 'Öcalan'a ev hapsine' yeşil ışık

2 Mart 2011 08:31 tsi
CHP'den 'Öcalan'a ev hapsine' yeşil ışık
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, DTK'nın Abdullah Öcalan için, 'ev hapsi' talebini bakın nasıl değerlendirdi.

CHP il binasında Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer ile birlikte basın toplantısı yapan İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, konuşmasını tamamladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'da aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 104 tutuklu sanığın yargılandığı PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) davasını da izlediklerini anlatan Soysal şunları söyledi.

"Türkiye'nin neresinde bir sorun varsa, o soruna müdahil oluyoruz. KCK davasını da yakinen takip ediyoruz. İnsan hakları ihlallerine dayalı ne varsa ona karşı duyarlılık içerisinde yaklaşıyoruz. Türkiye'nin neresinde hukuk dışı bir sorun varsa o konuda müdahil oluyoruz. Burada da KCK davasını yakından takip ediyoruz. Hukuk dışı insan hakları davranış ve tutumları tespit ediyoruz"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanlığa seçilmesinden sonra Güneydoğu'da (Kürt Sorunu' raporu hazırlamaya başlandığı ve bunun ne aşamada olduğunun sorulması üzerine de Çetin Soysal, şu karşılığı verdi:

"Kürt sorununun çözümü için rapor çalışmamız var. Güneydoğu'da Kürt sorununu barışçıl yollarla çözebilecek ve burada 3'üncü yol olarak adlandırdığımız bir çalışmamız var. O çalışma devam ediyor, yani bununla ilgili bölge insanıyla, bölgenin sivil toplum örgütleri temsilcileri, bölgenin kanaat önderleri ve etkin insanları ile görüşmelerimiz devam ediyor. O günü birlik, bugünden yarına hazırlanacak bir süreç değil. Bunun üzerinde daha çok, daha ayrıntılı değerlendirme yapmamız gerekiyor ki, önümüzdeki günlere ışık tutabilsin."

Terör örgütü PKK'nın dün sona erdirdiğini açıkladığı sözde eylemsizlik kararını da değerlendiren CHP'li Çetin Soysal, "Bölgede 'Barış' olsun istiyorum, bölgede artık kimse ölsün istemiyorum. Burada yeterince dram ve trajedi yaşandı. Yeterince insan öldü. Artık bölgede, bu coğrafyada hiç kimse ölmesin. Barış sağlansın, onun için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerçekten burada artık silahlar susmalıdır. Buradaki ölen insanlar bizim yurttaşlarımızdır. Bir tek kişinin bile burnu kanamasın istiyoruz. Yani diyoruz ki; Yurtta barış, dünyada barış" diye konuştu.

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) bir süre önce Abdullah Öcalan için istediği ev hapsi istemiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Soysal, barışı sağlamanın bütün koşullarının konuşulması, tartışılması gerektiğini anlattı.

Soysal, "Hiç bir şeyi tartışmaktan kaçmamalıyız. Diyalogla, konuşarak her sorun çözülür. Ama önemli olan barışın kalıcı bir şekilde sağlanmasıdır. Artık bir tek kişinin bile burnunun kanamasına tahamülümüz yoktur. Yani bölge yaralı, bölge acılı, bölgede yoksulluk had safhada, açlık, yokluk, had safhada. Ve gerçekten insanın insanca yaşayabileceği bir toplumu yaratmak zorundayız" dedi.

cnnturk



Bu haber 1,238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs