En Sıcak Konular

Yine JİTEM izi

2 Mart 2011 08:17 tsi
Yine JİTEM izi
Ergenekon kapsamında Şile'de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianameye JİTEM elemanı olduğunu öne süren şüphelilerin şok ifadeleri damga vurdu

Ergenekon soruşturması kapsamında Şile'deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin 1'i tutuklu 4 şüpheliyle ilgili hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 34 sayfalık iddianamede, tutuklu sanık Ulaş Özel ve tutuksuz sanıklar Okan İşgör, Hüseyin Yanç ve Yusuf Ethem Akbulut hakkında iddialar yer aldı. Özellikle sanıklardan Ulaş Özel'in iddianameye giren şu beyanları dikkat çekti:

* Eski bir TİKKO silahlı terör örgütü üyesiyim. Teslim olup pişmanlık hükümlerinden yararlandım. JİTEM isimli askeri kurumda çalıştım. Hüseyin Yanç da benim gibi eski bir örgüt üyesi ve JİTEM görevlisi. Ben ve arkadaşlarım 'Ergenekon' soruşturması kapsamında tutuklanan birçok şahısla irtibatlı.

SAT'ÇILARDAN SİLAH EĞİTİMİ ALDIK

* Emekli yüzbaşı olmasına rağmen yanına gelen emekli paşalar ve albaylar Tekin'e saygı gösteriyor ve 'komutanım' diye hitap ediyorlardı. Avukat Kemal Kerinçsiz ile Okan İşgör görüşüyordu. O dönemlerde yapılan Cumhuriyet mitinglerine katılım ve organizasyonla ilgili planlamalar yapıyorlardı.

* 2007 ve 2008 yılları arasında Muzaffer Tekin ve çevresindeki kişiler cezaevine girdi, sonrasında Okan İşgör, emekli SAT subayı olan Levent Bektaş ile irtibata geçti. Muzaffer Tekin'in cezaevine girmesinden sonra Levent Bektaş onun konumuna geldi. Okan İşgör sık sık Veli Küçük ve Levent Bektaş ile görüşüyordu.

* 2006-2008 yılları içerisinde Hüseyin Yanç ve Okan İşgör ile birlikte 3-4 kez Şile bölgesindeki ormanlık alana gittik. Yanımızda SAT'çı astsubaylar ve ismini bilmediğim şahıslar da vardı. Burada silahlı eğitim yaptık.

Saçan'a her hafta bilgi verdim

Şüphelilerden Okan İşgör'ün de ifadesinde, 1998'de tehdit edilmeye başlandığını, haraç vermediği için silahla tarandığını ve bunun üzerine jandarmadan yardım istediğini anlattığı kaydedildi. İşgör'ün ifadesinde, 'İBDA-C terör örgütünün kendisinden haraç istediği, bunu jandarma istihbarata bildirdiği, askerliğini yaptığı sırada tanıştığı 'Ergenekon' davası sanıklarından Adil Serdar Saçan'a da öğrendiği konuları haftalık olarak aktardığı, 1998'de İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün yaptığı İBDA-C operasyonunda tutuklandığı ve cezaevinde bulunduğu dönemde de resmi görevlilere cezaevinde olup bitenleri aktardığı' bilgisini verdiği belirtildi. İfadesinde, Kemal Kerinçsiz, Muzaffer Tekin ve Veli Küçük'ü tanımadığını söyleyen Okan İşgör'ün bu kişilerle defalarca görüştüğünün tespit edildiği de vurgulandı.

yenişafak



Bu haber 2,757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs