En Sıcak Konular

Ali Acar, iddialara cevap verdi

1 Mart 2011 16:39 tsi
'Libya'dan gelenleri otele almayın' dediği öne sürülen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, iddialara cevap verdi...

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Libya'dan tahliye edilenleri tesislerine kabul etmemeleri için otel sahiplerine baskı yaptığı" iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Herhangi bir otelciyi arayarak tehdit ettiğimi ispat etsinler ülkeyi terk ederim" dedi. Marmaris Belediyesinin Mart ayı olağan meclis toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Ali Acar, kendisiyle ilgili yalan haberlere vesile olanları kınadığını söyledi.

Başkan Acar, şunları ifade etti: "Tahliye gemileri geldiğinde benim Marmaris'te olduğum halde karşılamaya katılmadığım ve 'otellere gelenleri almayın' yönünde telkinlerde bulunduğum iddiası ulusal basında ciddi bir şekilde yer aldı. Köşe yazılarına konu oldu. Bunlar doğru değil. 15-19 Şubatta Bulgaristan'da düzenlenen turizm fuarına katıldım. Daha sonra ise izne ayrıldım. İzinli olduğumla ilgili resmi yazıyı ilgili makamlara gönderdim. Ayın 20'sinde Marmaris'e döndüm ve pazartesi sabahı Hollanda'ya gittim. O günlerde Marmaris'te hiç kimsenin gemilerin geleceğinden haberi yoktu. Bir gün önce 22 Şubat saat 16.45'te valilikten tahliyelerle ilgili bilgi yazısı gelmiş ve kaymakamlıkta yapılan toplantıdan belediyemizin haberi olmamış. İlçenin mülki amirine, belediyenin, çalışmaların dışında neden bırakıldığını sordunuz mu? Dışarıda tutulmak istenmemize rağmen ekiplerimiz elinden gelen desteği vermiştir."

"İSPAT ETSİNLER ÜLKEYİ TERK EDERİM"

Başkan Acar, otelcileri arayarak baskı yaptığı konusunun ise çirkin bir iftira ve kötü bir yalan olduğunu ifade etti. Bu yalanın, karşılama törenine katılan iki bakana gerçekmiş gibi iletilmesinin daha da çirkin olduğunu belirten Acar, "Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilim. Marmaris halkı beni tanıyor. Ali Acar'ın telefonları dinleniyordur. Benim otelciler birliği başkanı veya herhangi bir otelciyi arayarak tehdit ettiğimi ispat etsinler ülkeyi terk ederim. Bu iftirayı atanları önce Allah'a, sonra halkın değerlendirmesine bırakıyorum" diye konuştu.

Hükümetin organizasyonda elinden geleni yaptığına ve birçok konuda başarılı olduğuna işaret eden Acar, yaşanan bazı aksaklıkların ise kentin belediye başkanına fatura edilmek istediğini öne sürdü. Gazetelerde yer alan iddialarla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı aradığını ancak görüşemediğini anlatan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Başbakan'a ulaşarak iddiaların doğru olmadığını ifade edeceğini kaydetti. (AA)



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,960 µs