En Sıcak Konular

'CHP'yi Atatürk kurdu, bugün Atatürk'le hiçbir alakaları yok'

1 Mart 2011 15:29 tsi
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, CHP'yi Atatürk'ün kurduğunu, ancak bugünkü CHP'nin Atatürk'le hiçbir alakasının olmadığını savundu.

Pamukoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adaylarını belirlemek için il ziyaretlerine devam ettiğini söyledi.

Pamukoğlu, seçimlerde DSP ile ittifak görüşmeleri yaptıkları yönündeki açıklamalara ilişkin bir soru üzerine, seçimleri tek başlarına gireceklerinin altını çizdi.

DSP ve SP'den kendilerine bu yönde taleplerin geldiğini ifade eden Pamukoğlu, "Onların anlatmak istediği şu; 'Hedef aynı, amaç aynı, ancak AKP diye bir parti var, bunun hükümetten indirilmesi lazım, bununla ilgili güç birliği yapabilir miyiz?' Bu ittifak ve güç birliği herkesin dilinin ucunda lafları yuvarlamasıyla falan olacak bir şey değil. Öyle çok kolay bir şey değil." dedi.

Bu tip denemeler ve ittifakların daha önce de yapıldığını ve tutmadığını hatırlatan Pamukoğlu, "Tutmaz. İki testiden bir testi yapalım, üç testiden bir testi yapalım, tutmaz. Herkes gelip görüşebilir, insani anlamda bunda bir mesele yok, siyasi anlamda bir sakınca yok. Ama HEPAR tek başına seçimlere girecek. Eğer bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, partili veya partisiz, ünvanlı veya ünvansız bize gelecekse siyasi sıfatlarını bırakacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 8 sene önce nasıl olup da hükümete gelecek kadar oy aldığını soran Pamukoğlu, şöyle devam etti: "O zaman CHP, MHP, DSP, DYP, ANAP yok muydu? Hepsi vardı. Beceremediniz ki, işleri iyi götüremediniz ki, halk bu partiyi getirdi. Bu partinin var olmasının, Meclis'e girmesinin sebebi siz değil miydiniz? Şimdi ne oldu, ne yapacaksınız? Yan yana geleceklermiş de, birleşeceklermiş de. Hiçbir şey olmaz. Atalarımızın dediği gibi, eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar."

Pamukoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da AK Parti iktidarından memnun olmayanları CHP'de birleşmeye çağırdığının hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı: "Eşkıyanın partisiyle ittifak yaparız' diyen bir genel başkan yardımcısı, 'AKP ile de ittifak yapacağım' diyen başka bir genel başkan yardımcısı, 'toplumsal mutabakat ve genel af' diyenlerle mi? Sonra 'iki dil meselesine sıcak bakarız' diyenlerle mi? Dersim harekatını Atatürk idare etti, 'Tunceli'de Türkler katliam yaptı' diyenlerle mi? Bu partiyi kim kurdu; Atatürk. Bugün Atatürk'le hiçbir alakaları yok. Niye Kürt demiyorsun dendiğinde, 'Türk de demiyorum' diyenlerle mi? Van çalıştayında 'özerklik, iki dilde eğitim' diyenlerle mi? Kim yapacak bunlarla ittifakı? Tırnağı olan başını kaşısın, 12 Haziran'da göreceğiz."

Pamukoğlu, yüzde 10 barajının da demokrasinin maskaralığı olduğunu, iktidarın kaldırma sözü verdiği halde sözünde durmadığını savundu.

(CİHAN)



Bu haber 1,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs