En Sıcak Konular

Nur Serter'in cevaplayamadığı soru

1 Mart 2011 10:55 tsi
Nur Serter'in cevaplayamadığı soru
Başörtüsünü çıkarmak için kendisini ikna etmeye çalışan Nur Serter'in gözlerinin içine bakarak 'Neden?' diye sordu...

Toplumun her kesiminde derin izler bırakan 28 Şubat'ın en büyük mağdurları başörtülü öğrenciler, yasakçı zihniyetin hukuksuz uygulamalarını bir yandan yargıya taşımaya çalışırken, diğer taraftan yarım bıraktıkları eğitimlerine yeniden başlamanın mücadelesini veriyor. İkna odası uygulamasını başlatan Nur Serter hakkında,başörtüsümağduru arkadaşı Hanife Gökdemir'le birlikte suç duyurusunda bulunan Nevin Öner, ikna odasından çıktıktan 13 yıl sonra, okuduğuİstanbulÜniversitesi'ne geri döndü.

'SADECE GÖREVİMİZ' DEDİ

Nur Serter'in o dönemde İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı olduğunu belirten Öner, Serter'le karşılaşmasını şöyle anlattı: "Birçok arkadaşımız yasak nedeniyle ya okuldan atılıyor ya daüniversitekapısında beklemek zorunda kalıyordu. Avcılar Kampüsü'ne giderek Nur Serter'i buldum. Etrafındakilerinin neredeyse tamamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin poşetlerini taşıyan öğrenciler vardı. Kendi öğrencilerine burs dağıtıyorlardı. O sırada bir öğrencinin babasının yanında başörtüsünü çıkarıp ağlayarak onu yırttığını gördüm. Hüngür hüngür ağlıyordu. Kızı tanımıyordum ama bu olay o kadar dokunmuştu ki, Nur Serter'e, tüm bunları neden yaptıklarını sordum. Neden dedim. Bana çok sakin bir şekilde sadece 'görevimiz' dedi. Çaresizliğim önümde o denli büyüktü ki, Allah'a sığınmaktan başka seçenek yoktu önümüzde."

40 YAŞINDA İNANCIMLA OKUMAK İSTİYORUM

Öner, "Eğitimli bir neslin kökünü kazıma hamlesi olarak bu sürece inat, okulumu bitirmek istiyorum. 4. sınıftan başlayacağım. 40 yaşımda inancımla okumak istiyorum" dedi. Nevin Öner ve Hanife Gökdemir, davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi. Gökdemir "Biz ilk suç duyurusunu yaptık. Sadece öğrencileri bilgilendirmek için odaları kurduk' diyor. Ama ben o odaya girdim. Kişisel görüntülerimi benim iznim olmadan kayıt altına almışsa o görüntüleri çıkarmaya mecbur. Şu anda bu suçu işlemeye hâlâ devam ediyor" diye konuştu.

Vekil olmazsa delil karartmaktan yargılanabilir

Serter hakkındaki ilk suç duyurusu 3 Kasım 2010'daki birgazeteröportajında "kasetler bende" açıklaması sonrasında yapıldı. İki aşamalı soruşturmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma izni için dosyanın birini YÖK'e gönderirken, milletvekilliği dokunulmazlığı için diğer dosyayı da Meclis'e gönderdi. Delilleri kararttığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Serter için önümüzdeki seçimler kritik öneme sahip. Serter, yeniden seçilemezse hakkında devam eden soruşturmalar YÖK'ten çıkacak izinle davaya dönebilecek.

yenişafak



Bu haber 1,275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs