En Sıcak Konular

Erbakan son yolculuğuna uğurlandı

1 Mart 2011 13:14 tsi
Erbakan son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün vefat eden eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan son yolculuğuna uğurlandı.

Merkez Efendi Mezarlığı'na getirilen Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi dualarla toprağa verildi. 2005 yılında kaybettiği eşi Nermin Erbakan'ın yanına defnedilen Necmettin Erbakan'ın mezarı için 81 ilden toprak getirildi. Ayrıca 2003 yılında hayatını kaybeden Boşnak Lider Aliya İzzetbegoviç'in mezarından da toprak, Erbakan'ın mezarına atıldı.

Gül ve Erdoğan, Erbakan'ın cenazesine omuz verdi  
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesini kısa bir süre taşıdı.

Cenaze namazının ardından Gül ve Erdoğan, Erbakan'ın cenazesinin bulunduğu tabutu bir süre taşıdı. Omuzlarda taşınan Erbakan'ın naaşı, daha sonra araca konuldu. 

Fatih Erbakan, babamın tek amacı İslam birliğini kurmaktı  
 
Saadet Partisi Genel Başkanı, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı sonrasında oğlu Fatih Erbakan kısa bir konuşma yaptı. Babası Necmettin Erbakan'ın cihat anlayışını anlatarak buna şahitlik ettiklerini söyleyen Fatih Erbakan, "Hepimizin lideri, hepimizin hocası, aynı zamanda hepimizin babası olan çok müstesna bir şahsiyeti ebedi ıstirahatgahına yollamak için buradayız." dedi.
   
Babasının tek amacının İslam birliğini kurmak için çalışmak olduğunu kendilerine ispat ettiklerini belirten Fatih Erbakan, "Canı ve malıyla bu uğurda çalıştı. Her kararını ahiret öncelikli olarak verdi. Buna da şahitlik ediyoruz. Kendisine haksızlık yapanlara ve kendisi hakkında kötü düşünenler hakkında hep iyi düşündü, buna da şahitlik yapıyoruz. Bugün inşallah kendisi için Resule kavuşma günü olur." diye konuştu.
   
Fatih Erbakan'ın konuşmasının ardından Necmettin Erbakan'ın tabutu, camiden çıkarılmak üzere omuzlara alındı. 

Erbakan’ın cenaze namazını Lütfi Doğan kıldırdı  
 
 Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze namazının Saadet Partisi Kurucular Kurulu Üyesi, eski milletvekili ve eski diyanet işleri başkanı Lütfi Doğan kıldırdı.
   
Cenaze namazı esnasında kalabalık esnasında yoğunluk yaşandı. Camiye gelerek Erbakan ailesine taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazının kılınacağı avluya Fatih Erbakan ile birlikte geldi.
   
Gül, Erdoğan ve beraberindekiler saf tutmak üzere girdikleri avluda güçlükle ilerledi. Erdoğan ve Fatih Erbakan yan yana cenaze namazını kıldı.
   
Cenaze namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kısa bir konuşma yaparak helallik istedi.   

TSK ÇELENK GÖNDERDİ

Cami avlusunda yer alan çelenklerden biri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne aitti. TSK'nın çelenginin yanında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk yer aldı.Ayrıca cami avlusunda bazı subayların da olduğu görüldü.

Cenaze törenine 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ve askeri erkan da katılıyor.

İZZETBEGOVİÇ’İN MEZARINDAN TOPRAK GETİRİLDİ

Erbakan’ın kabrine Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in mezarından toprak getirildi.

11:16 - Üniversitelerarası Kurul'dan, başsağlığı mesajı

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, 54. Hükümetin Başbakanı ve SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Türkiye Cumhuriyeti 54'üncü Hükümetinin Başbakanı, değerli bilim adamı Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatı nedeni ile duyduğum üzüntüyü belirtir, şahsım ve üniversitelerimiz adına merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim."

11:13 - Yasin Hatipoğlu, tabuta kapanıp ağladı

Saadet Partisi (SP) Kurucular Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Yasin Hatipoğlu, Erbakan'ı son yolculuğuna uğurlamak için geldiği cami avlusunda tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Camiye gelişinde de oldukça bitkin olduğu görülen Hatipoğlu, bir süre başını tabuttan kaldıramadı.

11:09 - Cenaze musalla taşında, Kuran'ı Kerim okunuyor

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinin, Fatih Camisi'nde musalla taşına konulmasının ardından, Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı. Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı caminin avlusu ve yollar, sevenleriyle dolup taştı. Caminin protokol girişi yolunun iki tarafında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri kol kola girerek bariyer oluşturdu. Bu yol üzerine Saadet Partisi tarafından ''Milletimizin başı sağoğlsun, mekanın cennet olsun'' ve ''Mavi Marmara senin mirasın'' yazılı pankartlar asıldı.

10:42 - Kılıçdaroğlu ve Derviş Eroğlu çelenk gönderdi

Cenazenin camiye getirilmesiyle birlikte sevenleri arasında izdiham yaşandı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve KKTC Meclis Başkanı İrsen Küçük çelenk gönderdi.

10:32 - Mezarı kazılmaya başlandı

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'nda mezar kazılmaya başlandı. Erbakan'ın Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazılıyor.

10:26 - Gazze'de Erbakan için taziye çadırı kuruldu

Gazze kentinde, Erbakan için İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) tarafından taziye çadırı oluşturuldu. İHH'nin Tel El Hava'daki bürosunun önünde kurulan taziye çadırına yoğun ilgi oldu. Erbakan'ın posterleriyle donatılan çadırı ziyaret eden çok sayıda Gazzeli, başsağlığı dileklerini belirtiyorlar, mesajlarını bırakıyorlar.

10:10 - Güçlükle camiye ulaştı

Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, güçlükle Fatih Camii'ne alındı. Atatürk Havalimanı'ndan alınan ve sahil yolunda Fatih Camii'ne getirilen Erbakan'ın cenazesini on binlerce seveni karşıladı. Ambülanstan alınan cenaze, güçlükle cami avlusuna alındı. Cenaze, tekbirler eşliğinde musalla taşına konuldu.

09:59 - Cenaze, Fatih Camii'ne getirildi

Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, özel uçakla Atatürk Havalimanı'ndan alınarak Fatih Camii'ne getirildi. Atatürk Havalimanı'ndan alınan Erbakan'ın cenazesi, sahil yolundan Fatih Camii'ne getirildi. Cenazenin gelişi sırasında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

09:44 - Erbakan'ın cenazesi Fatih Camii'ne götürülüyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın uçakla İstanbul'a getirilen cenazesi Fatih Camii'ne götürülüyor. Anadolu Jet uçağı ile saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'na getirilen Erbakan'ın cenazesi, cenaze arabasına konuldu. Cenaze ile birlikte aynı uçakta Ankara'dan gelen 200 kişi de 5 ayrı otobüsle Fatih Camii'ne hareket etti. Cenaze, polis eskortluğunda sahil yolundan Fatih Camii'ne götürüldü.

09:14 - Erbakan'ın cenazesi İstanbul'da

Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi özel uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Hacı Bayramı Veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Esenboğa Havalimanı'na götürüldü. Binlerce seveni tarafından uğurlanan Erbakan'ın naaşı Anadolu Jet uçağı ile saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'na getirildi. Bu arada, Ankara'dan gelen misafirleri camiye götürmek 5 adet otobüs havalimanında bekletiliyor. Erbakan'ın cenazesi namazın kılınacağı Fatih Camii'ne götürülecek.



Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs