En Sıcak Konular

Erbakan için ilk tören Ankara'da yapıldı

1 Mart 2011 07:58 tsi
Erbakan için ilk tören Ankara'da yapıldı     
Önceki gün hayatını kaybeden eski başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için ilk tören Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde yapıldı.

Sabah namazının kılınmasının ardından Erbakan'ın cenazesi cami avlusuna getirildi. Daha sonra kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, pek çok milletvekili, Saadet Partisi yöneticisi, partililer ve sevenleri katıldı.

Cenaze namazının ardından Erbakan'ın naaşı tekbir getirilerek bir süre omuzlarda taşındı. Erbakan'ın cenazesi daha sonra İstanbul'a götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.

Hacı Bayram-ı Veli Camisi'ne çıkan yollar polis tarafından kapatılırken, tören için gelenler camiye üzerleri aranarak alındı. Cami avlusunda Kızılay tarafından lokum, Büyükşehir Belediyesi tarafından da çay ve çorba dağıtıldı. Cenaze törenine pek çok parti üyesi kadının da geldiği görüldü.

Törenin ardından Erbakan'ın cenazesi partililerden ve sevenlerinden oluşan konvoyla havaalanına doğru hareket etti.

Erbakan’ın naşını taşıyan uçak Ankara’dan ayrıldı  

Milli Görüş lideri eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın naaşını taşıyan uçak Ankara’dan saat 08.10 itibariyle hareket etti. Sabah namazını müteakip Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Erbakan’ın naaşı, özel uçağa yerleştirildi. Erbakan’ı taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan İstanbul'a hareket etti.

Erbakan'ın cenazesi İstanbul'da 
 
Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi özel uçakla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Hacı Bayramı Veli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Esenboğa Havalimanı'na götürüldü. Binlerce seveni tarafından uğurlanan Erbakan'ın naaşı Anadolu Jet uçağı ile saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'na getirildi. Bu arada, Ankara'dan gelen misafirleri camiye götürmek 5 adet otobüs havalimanında bekletiliyor Erbakan'ın cenazesi namazın kılınacağı Fatih Camii'ne götürülecek. 

aa - cihan



Bu haber 1,026 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,851 µs