En Sıcak Konular

Bayrama polis gölgesi!

0 0 0000 00:00 tsi
Bayrama polis gölgesi! Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı. Aynı zamanda Taksim'de 34 kişinin öldüğü, 1977 yılındaki 1 Mayıs mitinginin 30'uncu yıldönümü. DİSK'in bu yıl 1 Mayısı'ı Taksim'de kutlama ısrarı, olağanüstü güvenlik önlemlerine yol açtı. İstanbul felç, gözaltılar var...

İstanbul'da bu sabah hayat felç oldu; birçok otobüs ve vapur seferleri iptal edildi. 82 kişi de gözaltında.

İzin verilmediği halde 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen 82 kişi de gözaltına alındı. İnönü Stadı çevresinde toplanarak Taksim'e yürümek isteyen bir gruba, polis tarafından müdahale edildi.
 
DİSK Genel Sekreteri Musa Çam ile Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Karabulut'un da aralarında bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı.
 
Kabataş İskelesi'nde de 22 kişi gözaltına alındı. Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak, İnönü Stadı'na da yürümek isteyen gruba polisin müdahalesi üzerine 12 kişi gözaltına alındı.
 
DİSK açıklaması

 
DİSK'ten yapılan açıklamada, Ankara'dan gelen otobüslerin gişelerde polis tarafından durdurulduğu ve otobüslere gaz bombası atıldığı ifade edildi. Açıklamada, otobüslerle gelenlerin Ankara'ya geri gönderilmeye zorlandığı öne sürüldü.
 
Açıklamada ayrıca, Ayşe Arapgöz adlı bir kadının kolunun kırıldığı ve kafa travması nedeniyle Göztepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, bazı otobüslerin de Etiler Polis Okulu bahçesi ile Beşiktaş'ta bekletildiği belirtildi.
 
17 BİN POLİS GÖREVLİ

 
İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarında 17 bin polis görev yapıyor. Bu nedenle İstanbul'a 81 ilden 4 bin polis takviyesi yapıldı; 15 uçakla polis getirildi. Ayrıca, iki polis okulundan 3 bin öğrenci de Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetinde olacak.

Görevli polislerin büyük kısmı Taksim'de olacak. Taksim'de kontrol noktalarında üst araması yapılacak ve toplu gösterilere izin verilmeyecek.
 
Türk-İş'in 1 Mayıs kutlamaları için adresi ise Kadıköy İskele Meydanı olacak.
 
“Taksim’de kitlesel eyleme izin vermeyiz”
 
DİSK'in "Kutlamaları Taksim Meydanı’nda yapacağız" duyurusuna karşılık, İstanbul Valisi Muammer Güler kendilerine yazılı bir talep gelmediğini belirtti ve “Taksim için böyle bir talepte bulunulması mümkün değil” dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin 1 Mayıs için, "Biz mutlaka Taksim'de olacağız, çiçeklerle geleceğiz" dediğini belirterek, "Ben Süleyman Çelebi'yi ve sendikanın değerli yöneticilerini, Taksim'e gelmeyi planlayan sivil toplum örgütlerinin değerli yöneticilerini anma yapmak için Taksim'de görmekten büyük mutluluk duyarım. Gerekirse biz onları çiçeklerle karşılarız. Ancak 50-60 bin kişiyle burada kitlesel bir eylem yapılmak istenirse buna izin veremeyiz" diye konuştu.
 
Güler, illegal grupların bugün provokatif eylemler için hazırlandıklarının da bilgileri arasında bulunduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle yoğun güvenlik önlemleri almak zorunda kaldık. Bu, günlük hayatı etkileyecek bir tedbirdir. Ancak kamu düzenini sağlamak için bundan başka çaremiz yoktu" dedi.
 
CNNTurk



Bu haber 174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,736 µs