En Sıcak Konular

Ticaret açığı moral bozdu

28 Şubat 2011 20:47 tsi
Beklentileri neredeyse iki kat aşan dış ticaret açığı İMKB'de satış baskısını artırdı.

Beklentileri neredeyse iki kat aşan dış ticaret açığı İMKB'de satış baskısını artırdı. İMKB hisse senetleri piyasası günü 83 puan düşüşle 61.283 puandan tamamladı.

Artan petrol fiyatlarının cari açık ve enflasyonu olumsuz etkileyeceği düşüncesi yurtiçi piyasada olumsuz hava yaratmaya devam ediyor. Bugün beklentileri neredeyse iki kat aşan dış ticaret açığı satış baskısını artırdı. Ocak ayı dış ticaret açığı 4.3 milyar dolar beklentisine karşın 7.3 milyar dolar olarak açıklandı.

Cuma günü yüzde 1 oranındaki yükselişin ardından yeni haftaya daha temkinli başlayan borsada satış tarafı ağır bastı. Endeks gün içinde 60.534 seviyesine kadar indi. Bugün en yüksek 61.557 seviyesinin test edildiği borsada kalıcı bir tepki hareketi için petrolün gerilemesinin şart olduğu belirtiliyor.

İMKB'de 60.800 seviyesi güçlü destek olarak gösterilirken, endeksin bu seviyenin altına gelmesi durumunda 58.800 seviyesinin hedef olabileceği belirtiliyor. Bu seviyenin altına gelinmemesi durumunda kısa vadeli yatay bir seyir, Libya'dan olumlu haber gelmesi durumunda 62.800 direnç olacak şekilde tepki hareketi görülebileceği öngörülüyor.

Perşembe günü açıklanacak şubat ayı enflasyonu ise yurtiçi gündemin en önemli maddesini oluşturuyor. Yurtdışında ise Avrupa Merkez Bankası faiz toplantısı ve ABD'de tarım dışı istihdam bu haftanın yine en önemli beklentileri.

Avrupa'da faiz artırımına ne zaman gidileceği merak edilirken, Euro'nun Dolar karşısındaki direnci devam ediyor. Parite bugün 1.38 sentin üzerinde işlem gördü. Dolar/TL'de ise 1.60 seviyelerindeki dengeli görünüm değişmedi. Serbest piyasada dolar 1,6030 liradan euro da 2,2150 liradan günü tamamladılar.

7 Kasım 2012 itfa tarihli gösterge tahvilin bileşik getirisi spot kapanışını yüzde 8.65'ten gerçekleştirirken, faiz yarın valörlü işlemlerde yüzde 8.78 seviyesini gördü.

Uluslararası piyasada altının onsu 1400 doların üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Altın yurtiçinde ise yüksek seviyelerini koruyor. Serbest piyasada cumhuriyet altın 488 liradan, çeyrek altın 120.5 liradan satıldı.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs