En Sıcak Konular

Yasin silah verdi 'ensesinden vur' dedi

28 Şubat 2011 16:26 tsi
Yasin silah verdi 'ensesinden vur' dedi Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, Çocuk Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde, cinayeti kendisine silah veren Yasin Hayal'in talimatı üzerine işlediğini ileri sürdü.

Samast cinayetin gerekçesi olarak, "Yasin Hayal'in sabıkasına bakın anlarsınız" savunmasını yaptı. Samast'ın bir çok soruya 'hatırlamıyorum' dediği ve çelişkili ifadeler verdiği dikkat çekti.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması katil zanlısı Ogün Samast'ın çapraz sorgusuyla devam etti. Mahkeme heyetinin soruları üzerine Samast, "Olayın üzerinden 4 yıl geçti. Ne olayı, ne savunmamı hatırlıyorum." dedi. Bunun üzerine Samast'ın 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifade tekrar okundu. Çapraz sorgusunda mahkeme heyetinin Samast'a "Para da almamışsın, neden bu cinayeti işledin?" şeklinde soru yöneltmesi üzerine, "Neden vurduğumu bilmiyorum, Yasin bana silah verdi, 'git ensesinden vur' dedi. Ben de vurdum. Yasin'in sabıkasına bakarsanız neden vurduğumu anlarsınız. O bana 'ensesinden vur dedi', ben biraz kenardan vurdum." cevabını verdi.

Mahkeme heyeti, Ogün Samast'a eşinin kızlık soyismi ile Trabzon'da görevli Astsubay Satılmış Şahin'i soyadının aynı olduğunu hatırlatarak, aralarında bir bağ olup olmadığı sorusunu yöneltti. Samast, "Hiçbir ilgileri yok. Ona bakarsanız İbrahim Şahin'in de soyadı aynı." Cevabını verdi. Samast, "Eşinle nasıl tanıştın?" şeklindeki soru üzerine bir süre durarak, "Bu soruya cevap vermek zorunda değilim." cevabını verdi.

Samast, Yasin Hayal'in silahı kendisine emniyeti açık ve dolu olarak verdiğini belirterek, "İstanbul'a geldiğimde fark ettim. Kendimi de vurabilirdim." ifadesini kullandı.

Katil zanlısı Ogün Samast'ın bir çok soruya 'hatırlamıyorum' şeklinde ve çelişkili cevaplar verdiği gözlendi. Mahkeme heyeti, Samast'ın isteği üzerine duruşmaya ara verdi.

(CİHAN)



Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs