En Sıcak Konular

Azeri askerlerin ölümü hala tartışılıyor

28 Şubat 2011 16:20 tsi
Azerbaycan'da yedi askerin öldürülmesine dair resmi açıklamanın yapılmasının ardından günler geçmesine rağmen, olayın ayrıntıları hakkında bilgi verilmesi tartışmaları alevlendirdi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, öldürülen askerlerin aileleri de bu konuda sessiz kalmayı tercih etti. Askerlerden Afgan Yaşar Kerimov'un kardeşi Sultan Kerimov ise, askerlerin Ermeniler tarafından öldürüldüğüne dair iddiaları yalanladı. Onun sözlerine göre yaralı olduğu öne sürülen askerlerden biri askeri savcılık tarafından göz altında tutuluyor. Yapılan resmi açıklamada, 6 askerin diğer bir asker tarafından kurşunlandığı, bu askerin de olayın ardından intihar ettiği belirtilmişti. Sultan Kerimov kendisinin de sıcak çatışma bölgesinin yakınında bulunan askerlerle sık sık görüştüğünü ve onların psikolojik durumların komutanları tarafından tahrip edildiğini iddia etti. Onun iddiasına göre askerler "kendi komutanlarını da öldürebilecek kadar ciddi" psikolojik sorun yaşıyor.

Öte yandan, savunma bakanlığı basın birimi başkan yardımcısı Teymur Abdullayev önümüzdeki günlerde kamuoyuna bilgi verileceğine dair daha önce verilen sözleri tekrarlamakla yetindi. Bölge uzmanları daha önce de Azerbaycan ordusu içerisinde benzer durumların yaşandığına dikkat çekti. 11 Ocak 2009'da  Ter Ter bölgesinde Vüsal Camalov isimli bir asker subaylardan birisi tarafından öldürüldü. Aralık 2011'de yine Ter Ter bölgesinde bir asker,2009 yılının Mart ayında ise iki asker karargahta öldü.

Uzmanlar bu tür olayların daha sık yaşandığını, ancak birçoğunun kamuoyundan saklandığını savundu, ordudaki temel sorunun yolsuzluk ve rüşvet olduğunu belirtti.



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs