En Sıcak Konular

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı konuştu

28 Şubat 2011 16:16 tsi
İran Deniz Kuvvetleri Komutanı bir açıklamada bulundu.

 İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Habibullah Seyyari, 2 İran savaş gemisinin Suriye'yi de kapsayan gezisinin bölgede meydana gelen gelişmelerle ilgisi olmadığını söyledi. Amiral Seyyari, Süveyş kanalını geçerek Akdeniz'e inen ve geçtiğimiz hafta Suriye'ye ulaşan İran donanmasına ait Kharg ve Alvand adlı gemilerin gezisini basın mensuplarına değerlendirdi.

Gemilerin Suriye'nin Lazkiye limanına ulaştığı Perşembe günü Tahran'dan Şam'a gelen Seyyari, gezinin donanmaların uyguladığı rutin bir gezi olduğuna vurgu yaparak, "Ben, bu ziyaretin neden bu kadar tartışma konusu yapıldığını anlamadım" dedi. "Geçtiğimiz yıl aynı gemilerin bölge içinde ve dışında birçok ülkeyi ziyaret ettiğini" hatırlatan Seyyari, "Bu iki geminin Suriye ziyaretinin amacı, iki ülke arasındaki dostluğu, özellikle deniz alanındaki yardımlaşmalarını vurgulamaktır" diye konuştu.

"ZİYARET MISIR'DAKİ DEĞİŞİM OLMADAN ÖNCE PLANLANMIŞTI"

Seyyari, geminin gezi programının bölge ülkelerinde yaşanan gelişmelerle ilgisi olmadığını belirterek, "Gemilerin ziyareti Mısır'daki değişim olmadan önce planlanmıştı" dedi. Gemilerin Suriye'de ne kadar kalacağına ilişkin net bilgi vermeyen Seyyari, "Suriye'deki program bitene kadar Suriye'de, Akdeniz'deki program bitene kadar da Akdeniz'de kalacaklarını" söyledi. Seyyari, İsrail ve NATO'nun tepkilerine gönderme yaparak, "Bazı taraflar, bizim bu gezimizden rahatsızlık duyabilirler ancak biz kararlarımızı bağımsızca alıyoruz" diye konuştu.

Gemi ziyaretinin Suriye donanmasını eğitme amacı da taşıdığı konusundaki iddialara da yanıt veren Seyyari, "Suriye'nin eğitime ihtiyacı olması halinde İran tarafının bunu değerlendireceğini" söyledi. İki ülke donanmaları arasında işbirliği yapılması için bir anlaşma imzalandığını hatırlatan Seyyari, "İki ülkenin ilişkileri kültür ve siyaseti de barındıran geniş yelpazeli bir ilişkidir. Askeri alandaki işbirliği ise ülkelerin ihtiyaçlarına göre belirlenir ve iki tarafın deniz kuvvetleri arasında bu konuda bir ilişki var" diye konuştu. Seyyari, İran gemilerinin Hizbullah'a füze getirdiği iddiasını soran bir gazeteciye ise gülerek "Siz de gördünüz mü?" şeklinde yanıt verdi.

AA



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs