En Sıcak Konular

Erdoğan sert çıktı: NATO'nun orada ne iş var?

28 Şubat 2011 16:01 tsi
Erdoğan sert çıktı: NATO'nun orada ne iş var? Başbakan Erdoğan, Almanya'da yaptığı konuşmada NATO müdahalesi senaryolarını sert şekilde eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Libya'daki olaylar karşısında müdahale ya da yaptırımların gündeme alınmasını Libya halkı adına, Libya'daki yabancılar adına kaygı verici buluyoruz.

Yönetimlerin yanlışlarının faturası, halklara ödetilmemelidir. Libya halkının cezalandırılması anlamına gelecek her türlü yaptırım ve müdahale büyük ve kabul edilemez sıkıntılara sebep olabilir. Şimdi bize basın mensupları soruyor. NATO Libya'ya müdahale etmeli midir? Böyle bir saçmalık olur mu yahu? NATO'nun ne işi var Libya'da? Türkiye olarak biz bunun karşısındayız, böyle bir şey konuşulamaz, tartışılamaz'' dedi.

A.A.

Başbakan Erdoğan, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) tarafından düzenlenen Türk Alman Ekonomi Buluşması adlı toplantıda konuştu. Erdoğan, "54. Hükümetin Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Hakk'a yürüyüşü sebebiyle cenaze törenine katılmayı kendim için görev telakki ettim. Cenaze merasimine yetişebilmek için yarın yapacağımız programları iptal ettik." dedi.

Erdoğan'ın yarın Almanya ve Belçika'da programları vardı. Başbakan Erdoğan, cenaze törenine katılmak üzere bu gece Türkiye'ye dönecek.

UYDUDAN DOLAŞTIĞI İÇİN GECİKMELİ GELİYOR

Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında Hamburg eyaletinin Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanı Aygül Özkan için, "Almanya'da yaşayan Türkler açısından, bir bakanın, hem de hanım bir bakanın burada olmuş olması ayrıca bir iftihar vesilesidir." dedi.

Başbakan Erdoğan, bu sözlerine yönelik alkışların gecikmeli gelmesi üzerine "Uydudan dolaşıp geldiği için tabii gecikmeli geliyor." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 1,522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs