En Sıcak Konular

Tarık Ali'ye göre Kaddafi'nin istifa konuşması

28 Şubat 2011 15:47 tsi
Ünlü İngiliz yazar ve aktivist Tarık Ali, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "planlanan istifa konuşmasını" yazdı. Konuşmada batılı liderlere yönelik sert ifadeler dikkat çekici...

Pakistan asıllı İngiliz yazar Tarık Ali, 'Muammer Kaddafi'nin planlanan istifa konuşması' başlıklı son yazısında, hem Libya liderine hem de yıllardır ona arka çıkan batılı liderlere, şimdiye kadar yöneltilmiş en sert ifadeleri kullandı.

Alaycı bir dil kullanılan metin, Kaddafi'nin ilk defa ekran önüne çıktığında elinde tuttuğu şemsiyeye atıfla başlıyor:  "Dışarda yağmur yağıyor, o yüzden size hitap edemiyorum. Üzgünüm. Çadırımın içinde de yağmur yağıyormuş gibi görünüyor. Bu yağmur olabilir mi? Hayır. Bu korumalarımın üniformaları kirleten köpekler." Bu ifadelerle başlayan metinde, isyanın başarıya ulaştığı ilk şehir olar Bingazi için ise şu ifadeler yer alıyor:

"Bingazi. O şehirden nefret ediyorum. Bir keresinde yanlışlıkla arkadaşım Berlusconi'ye Bingazi diye seslendim. (...) Gitmeden önce onları tekrar bombalayacağım. Keşke insansız uçaklar satın alsaydık da, düğmesine kendim basabilseydim. Benim halka ilişkilerim dostluk ve korkuya dayanır. Neden bu kadar gürültülü ve mücadeleci hale geldiler."

Tarık Ali'nin Kaddafi için yazdığı metinde, başta İngiltere ve İtalya olmak üzere, kendisine yıllardır arka çıkan batılı ülkelere de "sitem" var. "Bir sürü çocuğum var. İngiliz Dışişleri Bakanlığı onlardan birini, Seyf'i evlat edindi ve onu tahta oturtmak istedi" denilen metinde, Kaddafi şu ifadeleri kullanıyor:

"Ben bu Avrupalı soytarılar  ve sokak köpekleri ile tanıştım. Blair, Berlusconi, onlar benim arkadaşlarım. Ama şimdi gitmemi istiyorlar. Neden? Onlar gitmedi değil mi? (...) Ben zamanı geldiğinde gideceğim. "

Tarık Ali'nin Kaddafi'nin istifa konuşması olarak nitelediği metin şöyle sona eriyor:

"Ben bu toprakları 42 yıl yönettim. Ve şimdi yağmur yağıyor. 50 yıl yönetemediğim için üzgünüm. (..) Unutmayın: Devletler varlığın karşıtıdır. Benzer şekilde, varlık da devlet karşıtıdır. Var olmak, özgür, çevik, canlı ve bağımsız olma faaliyetidir. Devletler, var olmayı 'etkisiz hale' getirdiklerinde var olur. (...) Ben geri zekâlı bir devletin, geri zekalı başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Hepinizi etkisiz hale getireceğim."



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs