En Sıcak Konular

Fatih Camii, Erbakan için hazırlanıyor

28 Şubat 2011 15:46 tsi
Fatih Camii, eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni için hazırlanıyor. Bir süre önce tadilata alınan camide çalışmalar hızlandırıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, cenaze töreni için yapılan hazırlıkları ve bölgede yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini aktaran Demir, "Hocamızın ölümü bizi derinden üzmüştür. Cenazenin Fatih Camii'nden kaldırılıyor olması ayrıca bizim için büyük bir şeref büyük bir onur kaynağı. Vefat haberinden bu yana Fatih Belediyesi olarak yarınki cenaze töreninin cenaze namazının ifasında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak için Erbakan Hocamıza milletimize layık bir cenaze namazı ve töreninin olması için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Cenaze esnasında buraların dolacağını düşünüyoruz. Zaten Fatih camisi restorasyonda. Caminin içi kapasitesinin 3'te biri cemaat alabiliyor. Onun yerine şu anda gördüğünüz yeşil alan olarak kabul edilen ve insanların girmesine kapalı olan alanları demirleri keserek açmayı planlıyoruz. Fevzi Paşa Caddesi, Darüşşafaka Caddesi ve Malta Çarşısı trafiğe kapatılacak. Oradaki cemaatin cenaze namazını takip edebilmeleri için 3 yere led ekran koyacağız. Sandukanın hemen arkasında bir büyük led ekran olacak. Fevzipaşa'da ve Darüşşafaka Caddesinde diğer led ekranlar olacak. Basının işini rahatlıkla yapabilmesi için 2 platform kurulacak. Yine dışarıdan ve içeriden protokolümüz gelecek. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, yurt dışından misafirlerimiz gelecek. Onlar için de özel bir alan oluşturacağız." dedi.

Erbakan ailesinin isteği doğrultusunda taziye için kapalı bir mekan oluşturabileceklerini ifade eden Demir, "Fatih Belediyesi, Büyükşehir ve valilik olarak yarınki bu cenaze namazını Erbakan Hocamıza yaraşır, yakışır milletimize yakışır bir şekilde gerçekleştirmek için olağanüstü gayretle çalışıyoruz. Kortej ise normal cenaze kapısından inecek Fevzipaşa Caddesine girecek. Akdeniz Caddesi'nden Vatan'a inecek Vatan'dan da rahmetli Turgut Özal'ın cenazesi doğrultusunda surları bitirdikten sonra sola dönüp Topkapı'dan mezarlığa ulaşılacak." diye konuştu.

Bu arada, tadilattaki camide çalışmaların hızlandığı gözlendi.

CİHAN




Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs