En Sıcak Konular

Zeybek'ten SP ile ittifak açıklaması

28 Şubat 2011 12:44 tsi
DP Genel Başkanı Zeybek, seçimde ittifak yapma düşüncesi içinde olduklarını söyledi...

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Saadet Partisi ile ittifak hakkında "Bütün bunlar olabilir, olmaz diye bir şey yok." dedi.

SP Genel Merkezi'ne taziye ziyaretinde bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Erbakan'a Allah'tan rahmet dileyip "Mekanı cennettir. Allah'tan mekanını yükseltmesini diliyorum." dedi. Erbakan'ı 50 yıldır tanıdığını ve kendisiyle yakın çalışma fırsatı bulduğunu anlatan Namık Kemal Zeybek, "Fikriyatından uzun süre istifade ettik. Biz doğrudan olmasa da dolaylı öğrencilerinden olduk." diye konuştu.

28 Şubat sürecinde Erbakan'ın başbakanlığında kendisinin hükümet sözcüsü olduğunu hatırlatan Zeybek, o dönem haince yapılan saldırılara karşı birlikte mücadele ettiklerini ve kendisine o süreçte yakından takip etme fırsatı bulduğunu söyledi. En son hastanede Erbakan'ı ziyaret etme fırsatı bulduğunu ifade eden Zeybek, ziyaret sonrası Erbakan'ın söylediklerini şöyle anlattı: "'Namık Kemal vatan ve millet tehdit altında. Vatanı ve milleti kurtarın.' dedi. Bunu duyan Şevket Kazan 'Bu vasiyettir.' diyerek ağlamaya başladı. Hastanede bugün görüşmek için sözleşmiştik. Bugün yüz yüze görüşemedik ama manevi olarak huzurundaydık."

Bir gazetecinin 'Bundan sonraki süreçte DYP ile SP arasındaki ittifak süreci devam edecek mi?' sorusuna "Bütün bunlar olabilir, olmaz diye bir şey yok." cevabını verdi.

Öte yandan Saadet Partisi Genel Merkezi'ne taziye ziyaretleri devam ediyor. Erbakan için gelenler arasında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, AK Parti Milletvekili Köksal Toptan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Filistin Ankara Büyükelçisi ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan gibi isimler yer aldı.

Taziyeye gelenler için Ankara Büyükşehir Belediyesi sıcak çorba ve ekmek, Kızılay çay ikram etti, Keçiören Belediyesi de çadır kurdu.

cihan



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs