En Sıcak Konular

Almanya'da Türkiye kavgası

28 Şubat 2011 10:36 tsi
Almanya'da muhafazakar politikacı Volker Kauder, dini özgürlük garanti altına alınmadığı sürece Türkiye ile müzakerelerin durdurulması çağrısında bulundu.

Hırıstiyan Birlik partilerinin Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, Rheinischen Post gazetesine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de dini özgürlükler güvence altına alınıncaya kadar Avrupa Birliği'nden yeni bir müzakere başlığı açmamasını talep ediyorum." şeklinde konuştu. Kauder, Türkiye'nin bu konuda yaptığı açıklamaların yeterli olmadığını ve bu açıklamaları uygulamaların izlemesi gerektiğini belirtti.

KAUDER'E SOLDAN TEPKİ

Deutsche Well'nin haberine göre sol muhalefet ise Kauder'in açıklamalarına tepki gösterdi. Sosyal Demokrat Parti'nin Meclis Grup Başkan Yardımcısı Gernot Erler, Birlik partilerini, üyelik müzakerelerine açık şekilde atıfta bulunulan koalisyon anlaşmasını ihlal etmekle eleştirdi.

Erler, "Tagesspiegel" gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Ortadoğu'da artan etkisi karşısında böyle bir tutum takınmanın "kesinlikle akılsızca" olduğunu savundu.

Yeşiller Eş Başkanı Claudia Roth da Kauder'in açıklamalarını eleştirdi. Roth, "Arap ülkelerinde yaşanan dönüşümde Türkiye'nin kilit rol üstlendiği bu tarihi dönemde, Birlik partilerinin yine gürültülü bir şekilde Türkiye'ye kapıyı çarpmakla meşgul olduğunu" ifade etti.

Koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti'nin Avrupa politikaları sözcüsü Michael Link de "Zamansız bir şekilde müzakerelerin son bulmasını isteyenler, AB'nin Türkiye'ye kalıcı bir bağlandığını ve bunun büyük anlam taşıdığını bilmiyor demektir." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs