En Sıcak Konular

İstanbul trafiği kilitlendi

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul trafiğinde 1 Mayıs çilesi... Boğaziçi Köprüsü bağlantı yollarında Kızıltoprak'a, F. S. M. Köprüsü bağlantılarında ise Küçükbakkalköy'e kadar ulaştı. Trafik neredeyse durdu. 

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına yönelik Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü'nde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle özellikle kentin Avrupa yakasına geçişlerde büyük trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Polis ekipleri tarfiği tek şeride indirip araçları tek tek kontrol edince trafik neredeyse tamamen durdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Boğaz köprülerinde alınan güvenlik önlemleri ve aramaların da etkisiyle Avrupa yakasına geçişler yavaşladı.

Kentin Avrupa yakasına geçiş yönündeki trafik yoğunluğu Boğaziçi Köprüsü bağlantı yollarında Kızıltoprak'a, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bağlantılarında ise Küçükbakkalköy'e kadar ulaştı.

Polis ekipleri Taksim çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Taksim'e yürümeye çalışan 20 kişi Dolmabahçe'de gözaltına alındı. İnsanlar Mecidiyeköy Şişli Taksim yönüne yaya olarak ilerliyor.

Kadıköy'de kutlama

DİSK'in izin almadan Taksim Meydanı'nda yapacağını açıkladığı kutlamalara birçok parti, dernek, örgüt ve meslek kuruluşu destek vereceğini açıkladı.
Taksim'deki kutlamaya katılacak gruplar saat 10.00'da İnönü Stadyumu önünde toplanacak. Gruplar daha sonra oluşturulacak iki ayrı kortejle Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçecek.
DİSK'in öncülüğünü yapacağı Gümüşsuyu kortejinde SHP, ÖDP, TKP, TMMOB, 78'liler Birliği, Halkevleri, Halkın Kurtuluş Partisi, Birlik Dayanışma Platformu, Pir Sultan Abdal Derneği, Divriği Kültür Derneği, Sosyalist Devrim Partisi Girişimi, Sosyalist Emek Hareketi, Öğrenci Muhalefetleri yer alacak.
KESK'in öncülüğünü yapacağı Taşkışla Korteji ise Türk Tabipleri Birliği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Tecride Karşı Sanatçılar, Devrimci 1 Mayıs Platformu, Birlik Dayanışma Hareketi, Sosyalist Kültür Derneği, Sosyalist Gençlik, Mücadele Birliği, Barış Demokrasi Özgürlük Platformu'nun da aralarında bulunduğu değişik gruplardan oluşacak.
Kadıköy'de gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlaması için İşçi Partisi ile Türk-İş'in de aralarında bulunduğu çeşitli parti, dernek ve gruplar saat 10.00'dan itibaren Haydarpaşa Garı yan yolda toplanacak. Buradan İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçilecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı önlemlerden bazıları şöyle:

İDO'ya ait vapur, deniz otobüsü ve yolcu taşımacılığı yapan diğer özel vapurlar saat 07.30'dan sonra Kadıköy, Karaköy, Kabataş, Beşiktaş iskelelerinden yolcu taşımayacak.
Taksim-Levent arası çalışan metro, saat 07.30'dan sonra Mecidiyeköy-Taksim arası yolcu taşımayacak.
Kabataş-Zeytinburnu arası çalışan tramvay, saat 07.30'dan sonra Yusufpaşa-Zeytinburnu arasında sefer yapacak, Yusufpaşa-Kabataş istasyonları arasında sefer yapılmayacak.
07.30'dan itibaren Kabataş-Taksim finiküler seferleri yapılmayacak. Tünel-Karaköy arası çalışan tren ile İstiklal Caddesi'ndeki tramvay seferleri iptal edilecek.
Taksim'e ve Taksim'den geçecek diğer bölgelere yolcu taşıyan İETT ve özel halk otobüsleri, Taksim Meydanı'ndaki duraklarda bekleme yapmadan birer durak sonra duracak. Ayrıca Taksim Meydanı'ndaki duraklar kullanılmayacak.
Taksim, Kabataş, Beşiktaş, Dolmabahçe civarındaki otoparklar boşaltılacak, araç parkına izin verilmeyecek.
Kadıköy ilçesi Kumluk İşletme Şefliği otobüs duraklarından kalkan İETT otobüsleri ve Kadıköy-Moda seferini yapan tramvay seferleri iptal edilecek.
Özel deniz motorları şirketlerinin Kadıköy'e sefer yapan tekneleri miting bitimine kadar Haydarpaşa Vapur İskelesi'ne sefer yapacak. Ayrıca 07.30'dan sonra Karaköy, Kabataş, Beşiktaş istikametine sefer yapmayacaklar.

Kapalı yollar

Kadıköy'deki miting nedeniyle saat 07.30'dan itibaren toplantı bitimine kadar Rıhtım Caddesi'nin tamamı, Altıyol Meydanı'ndan Rıhtım Caddesi'ne kadar uzanan tüm yol, Söğütlüçeşme Caddesi'nden rıhtıma inen ara sokaklar trafiğe kapatılacak. Taşköprü Caddesi, Kışla Caddesi, Org. Şahap Gürler Caddesi, Albay F. Sözdener Caddesi ihtiyaç duyulduğunda trafiğe kapalı.

41 okul tatil

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Taksim'deki kutlama girişimi nedeniyle, Taksim ve çevresindeki 41 okulu bugün için tatil etti. Bugün Beyoğlu'nda 33 okul, Şişli'de ise 8 okulda bir günlüğüne eğitim-öğretim yapılmayacak.
Kadıköy'deki miting nedeniyle de güzergâh çevresindeki okullar da 1 gün süreyle tatil edildi

haber7



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs