En Sıcak Konular

İlk düğmeye dikkat!

27 Şubat 2011 16:14 tsi
İlk düğmeye dikkat! Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek: "Siyaset gömleğinin ilk düğmesini doğru iliklemek gerekiyor. İslam ülkeleri ilk düğmeyi yanlış iliklenmiş."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, milletimizi sıkıntıya sokacak hiçbir işin içinde olmadıklarını, 8 yıllık iktidar döneminde siyaseti bu çerçevede yapmak için büyük bedeller ödediklerini söyledi. Çiçek, bu süre içinde muhtıralar, baskılar ve kapatma gibi davaları atlattıklarını ifade ederek, "Ancak biz ayaktayız, gücümüzü milletten alıyoruz." dedi.

Çiçek, 28 Şubat süreci için "Bunlar Türkiye için sıkıntılı, ayıplı günlerdi. İnşallah Türkiye bir daha 28 Şubatları yaşamaz" ifadelerini kullandı.

Bakan Çiçek, AK Parti Isparta İl Başkanlığı'nın düzenlediği, 'Türkiye Buluşmaları Toplantısı'na katıldı. AK Parti'nin ve Hükümetin gücünü, yetkisini milletten aldığın belirten Çiçek, Türkiye'nin demokrasiden başka çıkış yolu olmadığını söyledi.

Geçmişteki halktan kopuk siyasetin Türkiye'yi istikrarsızlaştırdığını belirten Çiçek, siyasetin bir hizmet aracı olarak görüldüğü takdirde bereketi olacağını, aksi taktirde fitneye dönüşeceği uyarısında bulundu. Siyaseti millete hizmet olarak algıladıklarını ve milletin hayır duasını almak istediklerini kaydeden Çiçek, "Siyaset işin doğrusunu yapmak, lafın doğrusunu söylemektir. Bu ülke için bunu yapmaya çalışıyoruz. Milletimizi sıkıntıya sokacak hiçbir işin içinde olmadık 8 yıllık iktidar dönemimizde siyaseti bu çerçevede yapmak için çok büyük bedeller ödedik. Muhtıralar, baskılar, kapatma davaları oldu. Ancak biz ayaktayız, gücümüzü milletten alıyoruz." diye konuştu. Çiçek, millet dışında başka bir kaynak aramanın, iktidar yöntemleri aramanın çağ dışılık ve ilkellik olduğunu belirtti.

AK Parti'nin, milletle buluşarak, kaynaşarak bağlarını güçlendirdiğini belirten Çiçek, "Başkaları başka yerler ile gönül bağı kurdu. Halka güvenmeden, halktan kopuk siyasetin ne olduğunu son Güney Afrika'daki ülkelerinde yaşanan iç savaş olaylarıyla gördük. Bu, siyasilere ders olsun." diye konuştu.

Çiçek, gelecek nesiller adına siyaset yaptıklarını, günübirlik siyaset yapmadıklarını ifade ederek, AK Parti'nin bu konuda bir çığır açtığını, milletin de bunu anladığını kaydetti. Çiçek, şöyle devam etti: "Bizim DNA'mızla milletimizin DNA'sı uyuştu. Milletle hiç problemimiz olmadı. Bu milletin feraseti var, tecrübesi var. Milletin feraseti geleceği gören bir kerameti var. Geriye dönük seçimlere baktığımızda bunu daha iyi anlamak mümkündür. Demokrasilerde milleti hakir görmek tepeden bakmak olmaz. Milletimiz bizi anladı. Siyaseti hizmet için yapıyoruz." 12 Eylül referandumunun, bunun en iyi örneklerinden olduğunu kaydeden Çiçek, milletin, demokrasinin bir hayat tarzı olduğunu benimseyerek yapılan çalışmalara 'evet' değini anlattı.

'ABD ve ALMANYA BİZDEN YARDIM İSTİYOR'

Halktan kopuk siyasilerin halka faydası olmadığını ifade eden Çiçek, bunun en çok İslam coğrafyasında yaşandığına dikkat çekti. Çiçek, şöyle devam etti: "Geriye dönük baktığımızda zenginlik adına İslam coğrafyasında altın, gümüş, petrol var. Ama en fakir, mutsuz insanların yaşadığı coğrafya İslam ülkeleridir. Burada yanlışlık var. Siyaset gömleğinin ilk düğmesini doğru iliklemek gerekiyor. İslam ülkeleri ilk düğmeyi yanlış iliklenmiş. Yaka bir tarafa kol bir tarafa gidiyor. Yapay iktidarlarla bu iş gitmez, paralar toplanmış halkın hizmetine kullanılmamıştır. Türkiye bu konuda önemli bir örnek oldu. Türkiye, demokrasi içinde kalkınmayı başaran tek İslam ülkesi oldu."

Çiçek, Libya'ya yardım elini uzatan, tahliye operasyonu yapan tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatarak, bunu çekemeyenlerin, kıskananların olduğunu, ABD ve Almanya'nın da bulunduğu 42 ülkenin de kendilerinden yardım istediğini anlattı.

'TÜRKİYE'Yİ BİRİNCİ LİG'E TAŞIDIK'

AK Parti'nin iktidar gelinceye kadar ikinci lig ülkesi olduğunu, kimsenin sormadığı, önemsenmediği bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Çiçek, milletten alınan güçle ülkenin birinci sınıf bir ülke konumuna geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin, G-20 ülkeleri arasında, yani gelişmiş 20 ülkeden birisi durumuna geldiğine dikkat çeken Çiçek, "Türkiye, önemseniyor, heyetler geliyor. Türkiye'nin çabası olmadan, onayı olmadan Ortadoğu'da, Balkanlar'da huzur ve istikrar olmaz. 205 ülke arasından ekonomimiz 16. sıradadır. Hedef ilk 10'a arasında olmaktır. 2023'te ilk 10 ve sonrasında şampiyonluğa oynayan bir ülke olacağız. Bu coğrafyada güçlü olmak bizim için mecburiyettir. 2023 yılında ne yapacağımızı biliyoruz. 12 Haziran 2001 seçimleri bunun için önemli. Millet karneyi verecek, hala bu dersi çıkaramayanlar var bu ülkede. Seçimden daha önemlisi, 13 Haziran'da milletin kararına saygılı olmaktır." diye konuştu.

Cemil Çiçek, 2023 Türkiye'sini çok farklı olacağını belirterek, 114 milyar dolar ihracatı 500 milyar dolara çıkarma hedefleri olduğunu, ithalat ve ihracatın 1 trilyon dolar olacağı bir Türkiye olacağını kaydetti. Muhalefetin hala 'rejim gider', 'Cumhuriyetimize bir şey olur' konularını konuştuğunu ifade ede Çiçek, bunları sigortası ve teminatının millet olduğunu kaydetti. 2023 yılında huzur ve barış içinde bir Türkiye hedeflediklerini anlatan Çiçek, bunun yolunun demokrasiden ve özgürlükten geçtiğini anlattı. Çiçek, şunları söyledi:

"Demokratik reformlarla geleceğinden emin, insanların kendi kaderini kendisinin tayin ettiği birinci sınıf bir ülke olacağız. Darbeler bitecek, bu darbe lafı Türkiye'nin gündeminden çıkacak. Hala arkadan dolanıp AK Partiyi saf dışı bırakmak isteyenler var. 'Soğan yemedik ki ağzımız koksun' 2023 geldiğimizde bunların bitmiş olması gerekiyor. Milletimizin ilmi ve irfanı, feraseti ile bunlar aşılacaktır."

'28 ŞUBAT AYIPLI GÜNLERDİ'

Cemil Çiçek, konuşma sonrasında, çıkışta basın mensuplarının, "Yarın 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bununla ilgili içeride ağır şeyler konuştum. 28 Şubat ve sonrası Türkiye için sıkıntılı, ayıplı günlerdi. İnşallah, Türkiye, bir daha 28 Şubatları yaşamaz." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs