En Sıcak Konular

Yalçın söyledi Oray Eğin yazdı

27 Şubat 2011 10:45 tsi
Yalçın söyledi Oray Eğin yazdı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Soner Yalçın'a, savcılık sorgusunda Akşam gazetesi köşe Yazarı Oray Eğin ile yaptığı telefon görüşmeleri de soruldu.

Yalçın'ın, Eğin'e Ergenekon ve bağlantılı davalar aleyhine neler yazabileceği konusunda danışmanlık yaptığı anlaşıldı.

Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı'nın yayınlanmasından birkaç gün sonra 14 Haziran 2009'da Yalçın, Eğin'e nasıl bir yazı yazması gerektiğini anlatıyor. Konuşmada Oray Eğin, Milliyet gazetesinin başyazısını referans göstererek TSK'ya karşı psikolojik savaş yürütüldüğünü, askerin de sessiz kalmaması gerektiğini söylüyor. Yalçın "Bu bir gerilla savaşıdır diyeceksin, asker bu gerilla savaşını yapmak zorundadır" diyor. Konuşmadan bir gün sonra Eğin'in köşesinde "Bu belgeden sonra niçbir şey eskisi gibi olmayacak" başlığı ile Yalçın'ın söylediklerini köşesine taşıdı.

TAMAM BAŞLIK BÖYLE OLSUN

İkili arasında 1 Ocak 2009 tarihinde yapılan bir görüşmede de Soner Yalçın, Türkiye'nin bir iç savaş yaşadığını belirterek dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 'Darbe Andıcı' için 'kağıt parçası' dediğini hatırlatıyor. Yalçın "Darbe mi yapılsın isteniyor ben onu anlamıyorum darbe mi yapılsın isteniyor, ondan sonra toptan bir temizleme mi yapmak istiyorlar askeriyede de" sözleri üzerine Oray Eğin "Okey tamam darbe mi istiyoruz darbe mi olsun istiyorsunuz gibi başlık..." karşılığını veriyor. Yalçın ise Eğin'i onaylarak "Evet ya da darbe olacak korkusuyla büyük bir operasyon yapıp TSK'yı yani işte Orta Doğu'ya sürmek istiyorlar bütün hedefleri bu yani" diyor. Eğin'in bu konuşmadan sonra yazdığı yazıda "Birileri gerçekten darbe istiyor" başlığı ile bir yazı kaleme alması dikkat çekti.

Ali Balkız Alevileri bölüyor diye yaz

Eğin'in, Ergenekon'un hedefindeki isimlerden Ali Balkız'ın parti kurarak Alevileri böleceği iddiasını ortaya attığı yazısını da Soner Yalçın ile yaptığı bir telefon görüşmesinin ardından kaleme aldığı anlaşıldı. Bazı haber sitelerinde yayınlanan görüşmelere göre, 3 Aralık 2009'da ikili bir süre Ali Balkız'ın parti kurma faaliyetleri hakkında konuştu. Soner Yalçın "Aleviler bölünüyor... Amaç Alevileri bölmek. Ali Balkız buna uğraşıyor. Ali Balkız a çok büyük tepki var. Çünkü o Madımak şeyinin organizasyonun başıydı. İbrahim Şahin'e beni öldürecekti de bas bas bağıran yine Ali Balkız. O Ali Balkız kim diye yazabilirsin... Kim o Ali Balkız ya yaz ya" diyor. Bu görüşmeden bir gün sonra Oray Eğin "Alevileri bölme operasyonu başladı" başlıklı köşe yazısında, Balkız'ın Ergenekon sanığı İbrahim Şahin'in hedefinde olduğuna ilişkin haberler üzerine Savcı Zekeriya Öz'le görüştüğünü hatırlatarak "Bu fikir birliğinin altında yatan niyet ise çok açık: Alevileri kendi içlerinde bölüp soldan kopartmak, CHP'yi çökertmek, AKP'ye hizmet etmek" ifadelerini kullandı.


yenişafak



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,297 µs