En Sıcak Konular

Sarkozy'den Türkiye'ye övgü

25 Şubat 2011 19:41 tsi
Sarkozy'den Türkiye'ye övgü Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye'nin uluslar arası planda çok önemli rol oynayan bir ülke olduğunu ve dünyanın dengesine çok şey katabileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bir araya geldi.

"ERDOĞAN, ÇOK CESUR BİR İNSAN"

Burada konuşan Sarkozy, Başbakan Erdoğan'ın çok iyi tanıdığı bir kişi olduğunu belirterek, "Başbakan olmadan kendisiyle tanışma fırsatını bulmuştuk. Çok cesur bir insandır kendisi. Reform ruhunu içerisinde taşıyan bir insandır. Çok samimiyetle söyleyeyim. Fransa'nınG-20dönem başkanlığı boyunca sayınBaşbakan Erdoğanile birlikte çalışacak olmaktan çok mutluyum. Uluslar arası para sisteminin reformu ve ham madde fiyatlarının düzenlenmesi konusunda mutabık olduğumuz çok konu var. Başbakan Erdoğan'ın bu konulardaki görüşleri ve desteğine çok önem veriyorum. Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMİNE ÖVGÜ

Türkiye'nin uluslararası planda çok önemli rol oynayan bir ülke olduğunun altını çizen Sarkozy, şöyle konuştu: "Bunu Sayın Başbakan'a sık sık iletmişimdir. Hem tarihi açısından hem sosyolojisi, hem demokrasisi açısından Türkiye dünyanın dengesine çok şey katabilir. Bu nedenle ben Türkiye'ninİrankonusundaki katkılarını büyük bir memnuniyetle karşıladım. Her konuda ve bu konuda mutabık olduğumuz anlamına gelmiyor. Ama Türkiye'nin yeri ve konumu barışa çok şey katabilir buna inanıyorum. Biz yaptırımlardan yanayız, Türkiye yaptırımlar konusunda biraz daha çekinceli bakıyor. Her devlet kendi rolünü oynayabilir. Ortadoğu'da gözlerimizin önünde bugün yeni duruma, dünyaya baktığımızda Türkiye'nin konumu batı ve doğu arasındaki köprü rolü çok önemli. Türkiye ve Fransa olarak birlikte çok şey yapacağız. Bu konuda çok muazzam bir potansiyel var."

"İSTANBUL'U ZİYARET ETMEK İSTİYORUM"

Türkiye ile Fransa arasında mutabakat noktalarının çok sayıda olduğunu kaydeden Sarkozy, Fransa'yı temsilen Türkiye'yi gelmeyi istediğini ifade etti.

Sarkozy, "Türkiye'ye devlet ziyareti yapmak büyük şeref ve mutluluk olacaktır. Türk dostlarım için, çalışma için buradayım. Sayın Başbakan'ın Türkiye'de yapacak çok işi var, benim Fransa'da yapacak çok işim var. İstanbul'a gelebilme fırsatını bulursam devlet ziyaretinde bulabileceğim." dedi.

cihan



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs