En Sıcak Konular

Hafta sonu hava nasıl olacak?

25 Şubat 2011 17:14 tsi
Meteoroloji'den yapılan açıklamada yağış uyarısı yapıldı. İşte yağış beklenen iller...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde görülecek olan yağışların; sabah Antalya, öğleden sonra ve akşam Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş ile gece saatlerinde Malatya ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile, Edirne, Kırklareli, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derce azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Kuzey ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

YAĞIŞLI HAVA HAFTA SONU DA SÜRECEK

Yağışlı havanın hafta sonu da süreceği belirtildi. Hava sıcaklığı ise yarın kuzeybatı kesimlerde 2-4, cumartesi günü de Karadeniz bölgesinde 4-6 derece arasında azalacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yağışlar, bugün ve hafta sonunda ülke genelinde devam edecek. Hava sıcaklığı, bugün kuzeybatı kesimlerde 2-4, cumartesi günü Karadeniz bölgesinde 4-6 derece olmak üzere, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalacak. Pazar günü ise hava sıcaklıkları iç kesimlerde 1-3 derece arasında artacak.

Bugün, ülke geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Trakya, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına, Güney Ege kıyılarında ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Cumartesi günü, Kıyı Ege dışında Türkiye geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, Sivas, Erzincan, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çorum, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağacak. Rüzgar, Marmara ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Pazar günü, Trakya dışında ülke geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Yetkililer, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerindeki kuvvetli yağış ile Doğu bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde devam eden hava sıcaklığına bağlı olarak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda görülebilecek çığın neden olabileceği olumsuzluklara karşı, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Ayırca, rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah Antalya, öğleden sonra ve akşam Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş ile gece saatlerinde Malatya ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İç ve Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Tekirdağ ile Çanakkale'nin yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Muğla kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra ve akşam Antalya'nın kıyı ilçeleri, gece saatlerinde Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu,Sivas çevreleri karla karışık yağmur ve yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu, Gümüşhane, Bayburt ile Artvin'in yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kıyılarında sis görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; öğleden sonra ve akşam Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, gece saatlerinde Malatya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Malatya ve Elazığ'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek.

 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,209 µs