En Sıcak Konular

Hagi son noktayı koydu

25 Şubat 2011 15:15 tsi
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi düzenlediği basın toplantısında bakın neler söyledi...

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Folarya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Rumen teknik adam basın mensuplarının sorularını cevaplarken, gündemde yer alan konuları da değerlendirdi.

İşte Hagi'nin basın toplantısında dile getirdiği konular:

"ELANO KENDİSİ GİTMEK İSTEDİ VE GİTTİ"

"Benim takımdaki tüm oyuncularla ilişkilerim çok iyidir. Elano kendisi gitmek istedi ve gitti. Gitmek isteyen oyuncuyu takımda tutamazdık. Galatasaray'da bulunduğum sürece iyi bir profesyonel olarak herkesle iyi ilişkilerim oldu ve herkese saygı gösterdim. Ama bazı insanlar yaptıkları haberlerle beni vurmak istiyorlar ama bunlar kulis oyunları. Takımda işler çok iyi, hep çalışıyoruz, yalnızca deplasmanda galibiyete ihtiyacımız var. Türkiye'yi 8 senedir çok iyi tanıyorum ve yanlı haberlerin neden yapıldığını çok iyi biliyorum. "

Sezon sonunda olacak şeyler hakkında konuşamam. Ancak yarınki maçla ilgili konuşabilirim.

"NEILL'E İZİN VERDİM GİTTİ"

"Neill ile konuştum, ben kendisine bu izinleri verdim ve o da gidip geldi. Takımın teknik direktörü olarak oyunculara ihtiyaçları oldukları zaman böyle izinler veriyorum. Oyuncularla aram çok iyi.

Herhangi bir spekülasyona girmek istemiyorum, Misimovic konusuyla ilgili herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Şu an sadece elimdeki oyunculardan bahsetmek istemiyorum. Galatasaray'da oynamak isteyen ve bunu yapabilen oyuncularla ilgili konuşmak istiyorum. Galatasaray ne demek bunu çok iyi biliyorum. Galatasaray'da oynamak için bir oyuncunun neler yapması gerektiğini, mesleğine saygı göstermesi gerektiğini çok iyi biliyorum. Beni çok iyi tanıyorsunuz ve benim birinci kuralım, mesleğine saygı göstermek, antrenmana çıkıp formasını tertetmektir. Bunları yapmayan futbolcu ismi ne olursa olsun benim gözüme giremez.

Fatih Terim'den sonra Galatasaray'a ilk geldiğimde PAF takıma gönderilen 5 oyuncuyu geri getirdim, çünkü onların çok iyi profesyonel olduğunu biliyordum. Misimovic'in neden gittiğini yönetime bildirdim.

Sadece futbolcu olarak değil, teknik direktör olarak da iyi işler yaptım. Ben kendimi büyük bir hoca olarak görmüyorum. Futbol sadece bir oyundur, elimdeki oyunculardan en iyi performansı almak için çalışıyorum. Nasıl antrenman yaparsan öyle maç oynarsın."

"BEN BÖYLEYİM DEĞİŞMEM"

"Biz birlik olursak o zaman kuvvetli oluruz. Bunu zaman içinde başaracağız. Hiç bir Galatasaraylı, şu anki bulunduğumuz durumdan memnun değil, yapılacak bir çok şey var ama bunun için ister istemez zamana ihtiyacımız var. Yarın kötü olabilir, öbür gün iyi olabilir, bu önemli değil.

Sizin karşınızda oturan kişi önemli değil. Ama kötü zamanda herkesin birlik olması gerekiyor. Ben eski bir oyuncu ve şu an teknik direktör olarak ancak bu kadarını söyleyebilirim.

En basit şey teknik direktörün değişmesi, bu kolay bir şey. Büyük iş yapmak istediğiniz zaman gerçek bir ekip kurmanız gerekiyor. Buradaki sorumluluğumu biliyorum, çalışıyorum ve ümit ediyorumki her şey çok güzel olacak.

Ama tabii yarın ne olacağını bilmiyorum. Siz bilirseniz, siz söyleyin bana. Hayatın güzelliği de bu. Disiplinli, organize olan ve takım ruhu içinde çalışan ekip kazanır. Bu nedenle disiplinli ve takım lehine çalışan oyuncuyu severim. Ben böyleyim ve değişmem. Tıpkı eskisi gibiyim. Bir sporcu her zaman şuna inanmalı; "Hiç kimse benden daha iyi değil". Ama tabii bunu ispat etmeli. Tolunay Kafkas beni yendiğinde gittim elini sıktım, spor böyle bir şey.

Başarılı bir takım 2-3 sene içinde oluşur, bunu Van Gaal söyledi. Başarılar kazanan Galatasaray 2-3 sene içinde oluştu, iyi bir takım bu kadar sürede oluşur. Büyük işler zaman içinde yapılır." (AA)



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,500 µs