En Sıcak Konular

Tunus'ta onbinler gösteri yapıyor

25 Şubat 2011 14:52 tsi
Tunus'ta, çoğu üniversite öğrencisi onbinlerce kişi başkent Tunus'ta hükümet karşıtı gösteri düzenliyor...

Bölgedeki AFP muhabiri bir polis yetkilisine dayanarak, Kesbah Meydanı'nda 100 binden fazla göstericinin bulunduğunu aktardı. Helikopterlerin meydanın üzerinde uçtuğu bildirildi.

Tunus Kızılay kuruluşu ve göstericilere göre bu, Zeynelabidin Bin Ali'nin 14 Ocakta devrilmesinden sonra düzenlenen en büyük gösteri.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun Tunus, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayacak 3 günlük bir ziyarette bulunacağı bildirildi.

Tunus'ta Zeynelabidin Bin Ali'nin halk isyanı sonrasında devrilmesinin ardından Avrupa'dan bu ülkeye gidecek ilk başbakan olacak Zapatero'nun, pazar günü başlayacak ziyareti çerçevesinde Başbakan Muhammed Gannuşi ve bazı muhalefet liderleriyle görüşeceği belirtildi.

Diplomatik kaynaklar, temasları sırasında Zapatero'nun, demokrasiye geçiş sürecinde Tunus'a her türlü yardımı yapmaya hazır oldukları mesajını vereceğini söyledi.

Zapatero'nun, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin ise daha çok ekonomik ağırlıklı olduğu, doğalgaz başta olmak üzere enerji konularının konuşulacağı ifade edildi.

İspanya Başbakanı Zapatero'nun görüşmelerinde ayrıca, Arap ülkelerindeki halk isyanlarına ilişkin analiz yapılacağı kaydedildi.

-YEMEN'DE GÖSTERİ-

Yemen'de onbinlerce kişi, cuma namazı sonrasında yapılması beklenen, devlet başkanının istifasının isteneceği gösteri için toplanmaya başladı.

Görgü tanıklarının verdikleri bilgiye göre, protestocular sıkı güvenlik önlemleri arasında, Sana Üniversitesi'nin ana kapısının bulunduğu meydana akın ediyor.

Başkentte yönetim yanlılarının da gösteri yapması bekleniyor ve iki tarafın karşı karşıya gelmesinden endişe ediliyor. Bu sebeple polisin, her iki tarafın destekçilerinin etrafını çevirdiği belirtiliyor.

Halk, 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifa etmesini istiyor. Salih önceki gün, güvenlik kuvvetlerine protestocuları koruma, çatışmaları durdurma ve hükümeti destekleyenlerle muhaliflerin karşı karşıya gelmesini önleme talimatı vermişti.

Son 9 günde Salih karşıtı protesto gösterilerinde 17 kişi ölmüştü.

aa



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs