En Sıcak Konular

Kaddafi'den LSE'ye 1,5 milyon dolar

25 Şubat 2011 13:45 tsi
Dünyanın sayılı okullarından Londra School Of Economics’e Saif el-İslam el-Kaddafi’nin bağış yaptığı ortaya çıktı. Seyfülislam Kaddafi'nin İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden London School of Economics'de (LSE) doktora eğitimi aldığ

Geçtiğimiz haftalarda yüzlerce kişinin öldüğü Libya lideri Muammer el-Kaddafi’nin oğlu Saif el-İslam el-Kaddafi’nin London School Of Economics’e (LSE) 1,5 milyon dolar bağış yaptığı bildirildi. Bağış Kaddafi Uluslararası Yardım ve Gelişim Vakfı (GICDF) kanalıyla, dünyanın sayılı iş ve ekonomi okullarından LSE’nin Küresel Yönetim (Global Governance) adlı programına verildi.

Okuldan yapılan açıklamada, LSE GG’nin “küresel yönetim üzerinde öncül çalışmalar yürüttüğü, küresel konularda hükümetlerin rolleriyle ilgili tartışmalardan kaçınarak, küresel sorunlarla baş etmede kurallar, kanunlar ve prensipler altyapısı oluşturmaya” çalıştığı ifade edildi.

Prof. Mary Kaldor, Prof. David Held ve Dany Quah imzalı açıklamada, “Bağışın küresel sorunları anlama çabalarımızı destekleyecek ve akademisyenlerle politika yapıcılar arasındaki etkileşimi cesaretlendirecek” denildi.

Kaddafi’nin oğlu Saif el-İslam doktorasını aldığı LSE’nin yönetim kurulunun bağışı onaylamak için iki kez toplandığı ifade edildi. Kullanımı için herhangi bir akademik şarta olmadığı bildirilen bağışa Prof. Fred Halliday karşı çıktı. Ancak Prof. Halliday’in bu karşı çıkışının başka akademisyenler tarafından desteklenmediği belirtildi.

Bağışın, LSE GG’nin operasyonel bütçesinin yüzde 20’sinden azına tekabül ediyor.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin 2008 yılında Londra'da eğitim almasının yanı sıra Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in küçük oğlu Cemal Mübarek'in de Londra ile bağlantısı olduğu gündeme gelmişti.


 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,664 µs