En Sıcak Konular

Modernlerin yüzde 62'si karamsar!

25 Şubat 2011 13:44 tsi
Uluslararası pazar araştırma kuruluşu Ipsos, 24 ülkede sosyal kaygılara ilişkin yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Yapılan son bir anket büyük kentlerde yaşayanların karamsar ve geleceğe dair umutsuz oldukları ortaya çıktı. 20 bine yakın kişinin görüşüne yer verilen ankete katılanların yüzde 38'i gelecekten umutlu , yüzde 62'si ise karamsar.

Uluslararası pazar araştırma kuruluşu Ipsos, 24 ülkede sosyal kaygılara ilişkin yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

19 bin kişinin görüşünün sorulduğu ankete göre insanların en büyük korkusu işsizlik, sağlık, yolsuzluk ve siyasi skandallar. Genelde yatırım yapacak şirketler için araştırma yapan kuruluşun anketine katılanların yüzde 62’isi “dünya kötüye doğru gidiyor” görüşünü savundu.

Çinlilerin yüzde 71’i Suudi Arabistanlıların yüzde 70’i, İsveçlilerin yüzde 53’i “dünyada iyi şeyler oluyor” dedi. En az umutsuz olanlar ise İtalyanlar. “Dünya kötüye gidiyor” diyenlerin oranı İtalya’da yüzde 15, Japonya’da yüzde 16, Almanya’da yüzde 30, Türkiye’de ise yüzde 33’te kaldı.

EN BÜYÜK ENDİŞE SKANDALLAR

Ankete göre dünyadaki her dört kişiden biri sağlık ihtiyacının karşılanmama korkusunu yaşıyor. Her üç kişiden biri ise rüşvet ile siyasi ve ekonomik bir skandalın çıkmasından endişe ediyor. “Ülkemde rüşvet var diyenlerin” oranı ise Macaristan’da yüzde 58, Hindistan’da yüzde 65, Endonezya’da yüzde 72, Rusya’da yüzde 52.

Araştırma yapılan 13 ülkede şiddet ve suç işlenmesinden korkanların yüksek oranda olması dikkat çekerken, şiddet endişesi yaşayan ülkeler sıralamasında Güney Afrika yüzde 72 oranıyla ilk sırada yer aldı. Yüzde 56 ile Türkiye, ‘terörden’ korkanların listesinde başını çekerken, Hindistan yüzde 42 oranıyla ikinci oldu.

Anket için 19-20 Aralık 2010 tarihlerinde ABD ve Kanada’da 18-64 yaş arası, diğer ülkelerde de 16-64 yaş arasında insanlara birçok soru yöneltildiği açıklandı. İnternet ortamında hazırlanan servislerde canlı olarak ortalama her ülkeden bine yakın kişinin görüşü soruldu. ANF

 



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,109 µs