En Sıcak Konular

Libya'da binlerce kişi ölmüş olabilir

25 Şubat 2011 12:16 tsi
BM insan hakları konseyinin Libya özel oturumunda konuşan BM insan hakları yüksek komiseri Pillay Libya'da binlerce kişinin ölmüş yada yaralanmış olabileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin, Libya'nın teşkilat üyeliğinin askıya alınmasının isteneceği özel oturumu başladı.
   
Avrupa Birliği'nin girişimiyle ve çok sayıda üye ülkenin baskısıyla toplantıya çağrılan 47 üyeli kuruluşun gün içinde yapacağı müzakerelerin ardından akşama doğru bir karar tasarısı kabul etmesi bekleniyor.
   
Karar tasarısında, Libya'da sivilleri hedefleyen silahlı saldırıların da aralarında bulunduğu insan haklarına yönelik büyük çaplı ve sistematik ihlaller kınanarak, Libya'nın Mayıs 2010'dan beri üyesi olduğu İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin askıya alınması istenecek.
    
Karar tasarısı ayrıca bu ülkede, insanlık karşıtı suçların da ortaya çıkarılabileceği bu şiddet olaylarının yerinde tespiti için BM tarafından bağımsız bir komisyon kurulmasını da talep ediyor ve Libya makamlarını, halkın talep ve isteklerine yerine getirmeye çağırıyor.
   
Libya, 192 üyeli BM Genel Kurulu'nun 155'inin oyuyla Konsey'e üye seçilmişti.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay da yaptığı açıklamada, binlerce kişinin ölmüş ve yaralanmış olabileceği Libya'daki halk isyanının giderek daha şiddetli bastırılmasının endişe yarattığını söyledi.
   
Pillay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Libya'da uluslararası kanunlar sürekli ihlal edilerek, barışçıl göstericilere karşı uygulanan bastırma yönteminin endişe yarattığını belirterek, "Bazı kaynaklara göre, binlerce kişi öldürülmüş ve yaralanmış olabilir" dedi.

AA

 



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,313 µs