En Sıcak Konular

Libya'dan tekneyle kaçan 7 Türk, Datça'ya ulaştı

25 Şubat 2011 11:03 tsi
Libya'dan, radarı ve telsizi olmayan bir tekneyle kaçarak, 3 günde Muğla'nın Datça ilçesine ulaşan 7 Türk'ün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Libya'nın Derna kentinden, kendi olanaklarıyla, sadece pusula kullanarak kaçan Hicret-1 adlı teknenin kaptanı Levent Usta ile sualtı teknisyenleri Haldun Özkoç, Ufuk Pekşan, Fatih Aksu, Halil İbrahim Arslan, Murat Özpınar ve Ercan Altay, 3 gün süren zorlu yolculuğun ardından, Datça'nın Knidos mevkisi açıklarında, devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından fark edildi.

-ZORLU YOLCULUK-

Sağlık durumları iyi olan ve Sahil Güvenlik Komutanlığında ifade veren 7 Türk, ifadelerinde 3 gün süren yolculuğu anlattı.

Zorlu yolculukla gelen Türklerin, Milas-Güllük'e kayıtlı Hicret-1 adlı tekneyle 1 yıl önce Libya'ya gittikleri, orada bir Türk inşaat firması adına çalıştıkları ve su altına dalış yaparak boru döşedikleri öğrenildi.

Türklerin, Libya lideri Muammer Kaddafi güçlerinin, çalıştıkları tesisi ve kenti bombalayacağı ya da ayaklanmacıların kentteki yabancıları gözaltına alacağı söylentilerinin güçlenmesi nedeniyle, kaçarak, saatte 8 mil hız yapan bir tekneyle, 140 mil uzaklıktaki Girit Adası'na ulaşmayı hedefledikleri de bildirildi.

-SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ ARIYORMUŞ-

Libya'dan ayrılırken, teknelerindeki telsiz liman görevli tarafından sökülen 7 Türk'ün, Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, bölgede devriye gezen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince arandığı öğrenildi. Türk karasularına ulaşmayı başaran Türklerin geldikleri teknede, 3 gün boyunca yetecek kadar gıda maddesi ve su bulunduğu bilgisi alındı.
 
aa

 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs