En Sıcak Konular

651 milyar dolarlık askeri alım

24 Şubat 2011 14:17 tsi
651 milyar dolarlık askeri alım Rusya Savunma Bakanlığı 2020'ye kadar nükleer deniz altı, savaş uçağı, helikopter ve diğer askeri malzemeler için 651 milyar doların üzerinde bir harcama yapacaklarını açıkladı.

2011-2020 alım listesinde sekiz adet nükleer deniz altı, 100 savaş gemisi, 600 savaş uçağı ve binin üzerinde helikopter var.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Vladimir Popovkin verdiği bilgide Rusya ordusunda kullanılan S-400 füze savunma sistemlerinin yeni nesil S-500'lerle değiştirileceğini söyledi. Rusya bu yıl Mi-26 Halo ağır ulaşım helikopterleri, Mi-28 gece avcıları ve Ka-52 Alligator model helikopterlerden en az 100 adet alım yapacak.

Rusya 2011-2020 yıllarını kapsayan askeri alım için 19 trilyon ruble (651 milyar dolar) harcayacak. Harcamaların yüzde 80'ini silah alımı ve yüzde 10'luk kısmı ar-ge çalışmalarına ayrılacak. Popovkin hedefin Rus ordusunun tam bir modernizasyondan geçirilmesi olduğunu belirtti.

Popovkin Rusya'nın Fransa'dan iki adet Mistral model savaş gemisi alacağı ile ilgili bilgileri de doğruladı. Rusya iki ayrı Mistral savaş gemisini de kendi lisansı ile üretecek.

Rusya 2020'ye kadar sekiz adet nükleer deniz altı üretmeyi de planlıyor. Bulava nükleer füzelerle donatılan bir deniz altının bu yıl hizmete girmesi hedefleniyor. Popovkin Rusya'nın Sovyet dönemi SS-18 Satan ve SS-20 Saber ICBM'lerin yerini alacak yeni ağır balistik füzelerin geliştirilmesinin planlandığı bilgisini de verdi.

(CİHAN)



Bu haber 1,330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs