En Sıcak Konular

Erdoğan'ın desteği organizasyonu getirdi

24 Şubat 2011 13:48 tsi
Erdoğan'ın büyük destek verdiği organizasyon Mersinlileri sevince boğdu...

Ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'dan düzenleme hakkı alınan 2013 Akdeniz Oyunları'na Mersin ev sahipliği yapacak. Akdeniz Oyunları'yla ilgili olarak Erdoğan, oyunların icra komisyonuna güvence vermişti!

İnternet üzerinden yapılan oylamada Mersin, Libya'nın Tripoli ve İspanya'nın Tarragone şehirleriyle yarıştı. Oylamaya Türkiye'nin dışında 21 Akdeniz ülkesinin internet yoluyla katıldığı belirtildi.

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi tarafından açıklanan sonuçlara göre, yarışta Mersin birinci olurken, ikinciliği İspanya, üçüncülüğü ise Libya aldı.

İlk defa 1951 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları, 26 spor dalı ile olimpiyatlardan sonra dünyada en fazla branşın bir arada yapıldığı organizasyon olarak biliniyor. Akdeniz'e kıyısı olan 24 ülkenin katılımı ile 4 yılda bir gerçekleştirilen ve olimpiyat kurallarının geçerli olduğu 15 gün süren oyunlarda 3 bin 500'e yakın sporcu mücadele ediyor.

ERDOĞAN KOMİTEYE GARANTİ VERDİ

Akdeniz Oyunları Komitesi İcra Komisyonu toplantısında alınan kararla 2013 Akdeniz Oyunları'nın Yunanistan'dan alınması, adaylık sürecinde yarışan ve finalde kaybeden Mersin'i heyecanlandırmıştı.

Eski Devlet Bakanı ve Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, 2013 Akdeniz Oyunları için büyük çaba sarfetmiş ve Erdoğan'ın oyunların icra komitesine garanti mektubu verdiğini açıklamıştı.

Açıklamasında 2013 Akdeniz Oyunları'nın daha önce Volos şehrine verildiğini, ancak, Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle bu ülkede yapılma ihtimalinin ortadan kalktığını ifade eden Tüzmen, “Şimdi, Türkiye, İspanya ve Libya yarışıyor. Olimpiyat komitesi üyeleri ile yaptığım görüşmelerde, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın garanti mektubunu imzalayıp vermesi durumunda, Türkiye'nin en şanslı ülke olacağı sözünü aldık. Başbakanımız da garanti raporunu imzalayarak, oyunların Mersin'de yapılması için her türlü desteği verdi. 23 Şubat'ta, oyunların Mersin'de yapılacağı müjdesini alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,306 µs