En Sıcak Konular

Tunca Toskay'dan Engin Alan açıklaması

24 Şubat 2011 13:21 tsi
MHP yönetimi tabanın tepkisine rağmen Engin Alan'a destek vermeye devam ediyor...

 MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Balyoz darbe planı sanığı emekli Korgeneral Engin Alan’ın görevde bulunduğu dönemde dindarları ve başörtülü kızları fişlenmesine dair emir belgelerinin ortaya çıkmasına itibar etmedikleri söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde MHP Denizli İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Toskay, burada basın toplantısı düzenleyerek partisinin seçim beyannamesi ve vaatleri hakkında bilgi vererek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İktidara geldiklerinde yapacakları işler konusunda açıklamalarda bulunan Toskay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 2001 krizi ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. MHP’nin iktidar olduğu dönemde yapısal reformların yapıldığını savunan Toskay, “Eğer bunlar yapısal reformlar değilse, o zaman sayın Babacan’ın çıkıp bu konuyla ilgili olarak kendi çıkardıkları kanunları söylemesi gerekir. Biz bu işlerle krizden sonra yapısal reformları yaparken, Sayın Ali Babacan muhterem pederinin dükkânında kendisine yoğun olarak yardım ettiği için gazete okumaya da vakti olmadı herhalde. Bizim çıkardığımız kanunlardan ve yaptığımız reformlardan haberi yok. Bu kadar yıldır hazineden sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığına göre herhalde Hazine bürokratları önüne ara sıra getirip bazı dosyalar koymuş olması gerekir. Eğer bu delillere gerçeklere rağmen Sayın Ali Babacan bunu söylüyor ise onun yaptığı siyasetin adını ben burada telaffuz etmek istemiyorum.” dedi.

Bazı terör örgütü mensuplarının sokakları işgal ederek araçları yakıp, dükkânların camını çerçevesini indirdiğini belirten Toskay bu olaylar sonrası emniyetten İçişleri Bakanı’nın tepki gelmediğini öne sürdü. İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında “Hayatımda gördüğüm en pişkin Devlet Bakanı” ifadelerini kullanan Toskay, “Türkiye’nin altı üstüne geliyor adamdan çıt yok. Ama ‘Kürt açılımı’ denildiğinde yıkım projesi denildiği zaman gezmedik, çalınmadık kapı bırakmıyor. Sanatçısından futbolcusuna kadar Başbakanla beraber Kürt meselesini nasıl çözeriz? diye yıkım projesini nasıl halka kabul ettiririz diye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sokakları zaman zaman terör örgütünün kontrolüne geçtiği zaman, nerede olduğunu soruyoruz biz. İçişleri Bakanımız nerede o zaman? Hepimizin güvenliği malımızın canımızın güvenliğini sağlamak mecburiyetinde olan bu devletin görevlendirdiği bakan ne iş yapar? Bunu sormak bizim hakkımız.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı yapacağını açıkladığı Balyoz sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın dindar kimseleri fişlettiğine dair ortaya çıkan belgelerin MHP tabanını rahatsız edip etmeyeceği ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Toskay, bunların doğruluğunun şaibeli olduğunu ve itibar etmediklerini söyledi. Toskay, “Bu şeylerin hepsi yargıya intikal etmiş konular. Doğruluğu son derece şaibeli konular. Genellikle bu konular yandaş ve tetikçi basında çıkıyor. Bunlara itibar etmiyoruz. Yargıya intikal etmiş konularda biz konuşmuyoruz. Ama Engin Alan paşa bizim için son derece değerli bir insan. Güneydoğu’da canını ortaya koyup terör örgütüyle mücadele etmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olmuş son derece değerli bir generali. Ona da kimseye söz ettirmeyiz.” şeklinde konuştu.

Ortadoğu’daki olayların Türkiye’de olup olmayacağı şeklindeki bir başka soruyu ise Toskay şunları kaydetti: “İnşallah böyle bir tehlikeyle karşı karşıya değilizdir. MHP bu konu üzerinde çok hassasiyetle duruyor. Biz MHP olarak Türkiye’nin sokak eylemlerinden kargaşadan çatışmadan kesinlikle uzak durmasını itina gösteriyoruz. Özen gösteriyoruz. Bütün politikalarımızda zaman zaman partimizin siyasi çıkarlarına ters düşse dahi bu hedefe yönelik olarak çok sağ duyulu bir şekilde davranmaya gayret gösteriyoruz. 12 Haziranda yapılacağı anlaşılan seçime kadar Türkiye’nin son derece sakin, çatışmadan uzak, yapay ve gerginlik yaratan gündemlerden uzak bir şekilde yaşamasını ve seçime sağlıklı bir ortamda gitmesini arzu ediyoruz. Bütün siyasi partilerden tehlikeler konusunda özenli olmasını bekliyoruz.”

Basın toplantısında Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Aydın Milletvekili Recep Taner, İzmir Milletvekili Şenol Bal ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da hazır bulundu.



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs