En Sıcak Konular

Kar yağışı ilerliyor...

24 Şubat 2011 12:09 tsi
Edirne'de başlayan kar yağışı ilerleyişini sürdürüyor...

Tekirdağ'ın Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde gece yağan yağmur yerini kara bırakırken, Kırklareli'de Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ulaşım güçlükle yapılıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle toplam 436 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Malatya'da taziye evinden dönerken köy yolunda mahsur kalan aile özel idare ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığı ilçe merkezinde 3 santimetre, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle, şehir içi trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekiplerinin şehir içi yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmaları da devam ediyor. Hayrabolu'da da, gece yağan yağmurun ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Karayolları ekiplerinin şehir merkezi ve çevre yollarda tuzlama çalışmaları sürüyor. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 0 derece olduğu şehirde, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

KIRKLARELİ

Kırklareli merkeze bağlı ve Demirköy ilçesinde kar yağışı nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli'ne bağlı Dereköy köyünde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, Kofçaz ilçesinde 10, Demirköy ilçe merkezinde 15, Mahyatepe'de ise 25 santimetreye yükseldi. Halen süren kar yağışı nedeniyle Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde araçlar zincir takarak yollarına devam ediyor. Bulgaristan ile bağlantının sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ulaşım güçlükle yapılırken, jandarma ekipleri sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor. Kırklareli Özel İdaresi ekipleri, kar nedeniyle kapanan Kırklareli merkeze bağlı 6 ve Demirköy ilçesinde de 6 köy yolunun tekrardan ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Demirköy ile Kofçaz ilçelerinde ve Dereköy Sınır Kapısı yollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

DOĞU'DA 436 KÖY YOLUNDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle toplam 436 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına olan bölgede, aralıklarla devam eden kar yağışı veya tipi nedeniyle Erzurum'da 156, Bingöl'de 145, Tunceli'de 60, Erzincan'da 33, Muş'ta 28, Kars'ta 8, Iğdır'da 4 ve Ardahan'da 2 olmak üzere toplam 436 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Genel Sekreterliklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan iki köydeki durumu ağır olan 2 hasta, İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı. Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 9, Ağrı'da 4, Kars'ta 3, Erzurum'da 1 ile Iğdır'da 0 ve Erzincan'da ise 1 derece olarak ölçüldü.

Kağızman-Tuzluca karayolu yol ayrımının Cumaçay yolu, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Gaziler-Sarıkamış karayolunun Karaurgan yol ayrımı ile İkizdere-İspir karayolunda ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölgede salı gününe kadar belirli aralıklarla kar yağışının beklendiğini belirttiler. Yetkililer ayrıca, Erzurum'da hava sıcaklığındaki artış nedeniyle şehrin yüksek kesimlerinde çığ olayının yaşanabileceğini belirterek, tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundular.

Bu arada Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 85 santimetreye ulaşırken, bina çatılarında 3 metreye yakın buz sarkıtları oluştu. İlçede bazı hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığı gözlendi. Ardahan'ın yüksek kesimlerinde ise sis ve buzlanmanın etkili olduğu bildirildi. Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayollarının yüksek kesimlerinde sis ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldiğini söyledi. Sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Özellikle Ardahan-Şavşat karayolunun Sahara mevki ile Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkisinde buzlanma ve sis etkili oluyor" dedi. Yıldırım, söz konusu yolları kullanacak olan sürücülerin yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istedi.

TAZİYEDEN DÖNERKEN MAHSUR KALDILAR

Malatya'nın Arapgir ilçesinde ise taziye için gittikleri köyden dönerken kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan aileyi özel idare ekipleri kurtardı. Arapgir merkezinden Bostancık köyüne taziye için otomobille yola çıkan bir aile, dönüş yolunda Boğazlı köyü yakınlarında kar ve tipi sonucu mahsur kaldı. Boğazlı köyüne yürüyerek dönen aile, Arapgir'deki özel idare ekibinden yardım istedi. Ekibin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla araç Arapgir yoluna çıkarılarak kurtarıldı. Öte yandan, Keban Barajı hidroelektrik satralinde yaşanan arıza nedeniyle Arapgir ilçesinde dün gece 01.00 sıralarında kesilen elektrik 8 saat sonra verilebildi.

aa



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs